Terhesség

Székrekedés ellen kismamáknak: együnk szőlőt!

A várandósság alatt lelassul a bélmozgás, ezért sok kismama szenved székrekedéstől. Ősszel természetes eszközökkel oldhatja meg ezt a problémát - fogyasszon rendszeresen szőlőt!
2007. Szeptember 06.

Székrekedés ellen

Frissen préselve, must formájában is garantált az eredmény. Persze a szőlő jóval több egyszerű biohashajtónál, hiszen magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt immunrendszer erősítő, méregtelenítő hatása is van, és a kék szőlő magja gazdag antioxidáns-forrás.

A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (B-vitamint, C-vitamint) is tartalmaz.

A szőlő jó házi gyógymód a székrekedés kezelésére, mert cellulózt, cukrot és szerves savakat tartalmaz, ennek köszönheti hashajtó hatását. Székrekedés esetén együnk egy kis tál szőlőt vagy igyunk fél pohár friss szőlőlevet mindennap. Szőlő helyett a vízbe áztatott mazsola is megteszi hatását, főleg ha éhgyomorra esszük.

Ráadásul intenzív édes íze miatt igazán egészséges nassolnivaló. Egyedül a terhességi cukorbetegségben szenvedőknek kell lemondaniuk róla, ám egy-egy kipréselt szőlőszemmel ők is nyugodtan végigsimíthatják az arcukat, hiszen a benne található gyümölcssav táplálja a bőrt.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin