Terhesség

Ritkaság: ikerként szült ikreket

Ritka, hogy egy ikernek ikrei szülessenek. Most mégis megtörtént.
2021. Szeptember 28.
Ikrek (Képünk illusztráció - Getty Images)

A marylandi Stacy Green két éve adott életet a kisfiának, Casonnak, ám a teherbeesés nem ment könnyen. Szervezetét olyannyira megviselte a várandósság, hogy nem is számított rá, hogy ismét babát vár.

Pedig azt közölte vele az orvos, hogy újra terhes, ráadásul ikreket vár. Ami azért nagy csoda, mert Stacy maga is iker, és húgával abban a kórházban születtek, ahol most is tervezett szülni. “Amikor az orvos elmondta, hogy ikreket hordok a szívem alatt, rögtön azt kértem, hogy hívjuk fel a férjem. Brandon ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem jöhetett be velem a vizsgálatra, de tudtam, hogy elsőre nem hiszi majd el, hogy ikreink lesznek” – mondta a FoxNewsnak Stacy.

A nőnek igaza volt, Brandon, a férj csak hüledezett a hírek hallatán, ám hatalmas boldogság kerítette hatalmába. Stacy is nagyon izgatott volt, de egy pici félelem is volt benne. Brynlee és Brianne végül makkegészségesen született meg idén augusztusban.

“Mivel magam is iker vagyok, sosem gondoltam volna, hogy nekem is ikreim lesznek. A gyakorlat az, hogy egy generáció kimarad, de a csajok most nem vártak” – mosolyog a 30 éves Stacy.

A Healthline szerint egy női ikerpár egyik tagjának 1:60 az esélye arra, hogy ikreket hozzon a világra, arra pedig, hogy egy ikerpár mindkét tagja ikreket szüljön, mindössze 1:125.

Stacy a férje után egyébként ikertestvérét Stefany-t hívta fel, aki ezelőtt is boldog nagynénje volt Casonnak, így most nagyon várta a lányokat. Stefany szerint közte és Stacy között különleges kötelék van. Ami tény, mindketten szociális munkásként dolgoznak, ugyanazon a munkahelyen.

  • Kapcsolódó: Ilyen valójában ikres anyának lenni

    Stacy szülei is dörzsölték a tenyerüket, azt mondták, ha valaki, akkor a lányuk alkalmas az ikrek felnevelésére, mert tudja, hogy mire számíthat. Szerencsére édesanyjára és anyósára is számíthat.

Tudtad, hogy az ikerszületések gyakrabban történnek manapság, mint korábban? Mutatunk 10 érdekességet az ikerterhességekről és a többes ikrekről.