Terhesség

Pocakosan fotózkodni jó!

Nyilván sokan vagyunk, akik a terhességünk alatt rólunk készült spontán fotók egy részéről csak reméljük, hogy a valóságban mégsem teljesen festettünk így, imbolygó bojlerként, tokásan. Biztos vannak olyanok is, akikről valamiért egyetlen pocakos kép sem
2012. Október 24.

A 90-es évek előtt nem is volt szokás terhesen profi fotós elé állni, pláne nem csupasz hasat vagy akár nagyobb testfelületet villantani, hiszen még az utcán járva-kelve is a nagy has elrejtése volt inkább a cél, ha megnézzük a korábbi terhesruhadivatot. Aztán kijött a Vanity Fair augusztusi száma 1991-ben. Ez volt az:

A fotót Annie Leibovitz készítette. Hatalmas port kavart az ügy, végigsöpört a prűd amerikai közbeszéden, de meg is hozta az áttörést. A terhesség körüli prüdéria elmúlt, végre lehet csinos, a test vonalát követő terhesruhákban járni önfeledten, és megragadni ezt a kivételes alkalmat arra, hogy profi fotós készítsen előnyös képeket, amelyeket szívesen mutogathatunk.

Pocakosan fotózkodni jó!

Néhány MosolyMűhely-tipp a sikerhez:

• Érdemes a terhesség hatodik vagy hetedik hónapja körülre betervezni a fotózást, mert ez az az időszak, amikor már viszonylag nagy teret hasít ki a leendő anyuka az univerzumból, de még formás. Arról nem is beszélve, hogy a fotózás fizikai terhét a nyolcadik hónap után már nem mindenki vállalja szívesen.

• Olyan ruhákat (igen, több variációt) érdemes hozni, amelyek követik az alakot, kiadják a has formáját, mert a nagy, lebernyegszerű ruhában fotózott kismama nem lesz maradéktalanul boldog a végeredménnyel.

• Érdemes arra is gondolni, hogy ez lehet az első közös családi kép az új családtaggal, úgyhogy miért ne jöhetne az apuka is fotózásra, hogy készüljön közös kép is.

További részletekért bátran hívjátok a MosolyMűhely munkatársait telefonon (+36/20-9544440), vagy kérdezzétek őket az alábbi e-mail címen: [email protected]!A MosolyMűhely weboldala: www.mosolymuhely.hu

A MosolyMűhely Facebook-oldala: www.facebook.com/mosolymuhely