Terhesség

Novák szerint az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása

Novák Katalin arról beszélt egy interjúban, hogy ha egy nő már teherbe esett, akkor nem beszélhetünk a választás kérdéséről.
2019. Szeptember 30.
Novák szerint az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása (fotó: iStock)

A hvg.hu írta meg, hogy a család-és ifjúságügyi államtitkár, Novák Katalin interjút adott az amerikai Breitbart szélsőjobboldali hírportálnak. Az interjúban azt mondta az államtitkár, hogy az abortuszpárti mozgalom a “szavak háborúját” vívja, a szabadság helyett a halált képviseli.

“Nagyon sok családbarát és pro-life rendezvényen veszek részt, és ami engem valójában zavar, az a nyelvi kérdés. Mert mit mondanak az abortuszpártiak? Hogy a választás oldalán állnak, pedig nem is” – mondta az államtitkár. Novák szerint ez az álláspont félrevezető.

Ha már van benned egy gyerek, akkor amit teszel, az nem választás kérdése. A választás előtte van. Az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása, ellene van a választásnak – mondta Novák, aki szerint az abortusz nem a nők szabadságáról szól, ez egy szándékos félreértelmezése annak, ami történik.

Elmondta, hogy a magyar alaptörvény kimondja, hogy az élet a fogantatásnál kezdődik, a magzatot pedig védelem illeti. Ezt pedig szerinte nemcsak az alkotmányban, hanem a mindennapi életben is be kell tartani.

Novák szerint az abortuszkérdés nem foglalkoztatja nagyon a magyar embereket. Szerinte ha egy nemzet vezetőinek vannak gyerekei, akkor az a döntéshozatalban is megmutatkozik. Felsorolta azokat a kormánypárti politikusokat, akiknek nagycsaládjuk van, majd hozzátette, hogy hatása van a döntéseikre, hogy nagycsaládosok.

“Nem mondanám, hogy a gyermektelenek nem tudnak kormányozni, de ha valakinek van gyereke, az egyfajta garancia arra, hogy néhány dolgot megért” – mondta Novák Katalin.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy Novák éppen néhány hete a kötcsei pikniken jelentette be, hogy nincs napirenden az abortusz törvény megváltoztatása.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu