Terhesség

Negyedszerre támad Ámor nyila

Úgy tűnik, minél gyakrabban látunk valakit, annál vonzóbbnak fogjuk találni. Nem beszélhetünk túl gyakran első látásra szerelemről, negyedik látásra viszont van esélye a dolognak.
2016. Augusztus 26.

A New York-i Hamilton College munkatársai a kutatás során 22 fiatal, független férfinak és nőnek mutattak fotókat, és kiderült, hogy a második körben mindegyik arc vonzóbbnak tűnt, mint először. A résztvevők nem csak pontozták a képeket, de közben agyi aktivitásukat is megfigyelték a szakemberek.

A második körben ugyanezeket a képeket látták az alanyok, csak éppen más sorrendben, s ekkor a korábban vonzónak tartott arcok még vonzóbbá váltak, és magasabb pontszámokat értek el, mint az első körben, továbbá az agyi aktivitás is intenzívebb volt.

„Előfordulhat, hogy az ember vonzódni kezd valakihez a második, harmadik, illetve negyedik találkozás alkalmával, noha először egyáltalán nem tapasztalt vonzalmat. Van, hogy Ámor nyila csak lassan éri el a szívet. Az ismételt találkozások mindenesetre kedveznek ennek a jelenségnek” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Ravi Thiruchselvam.

Forrás: Medipress