Terhesség

Mit kennek magukra a hírességek striák ellen?

Terhességi csíkok, striák! Akár akarjuk, akár nem, a várandósság 9 hónapja alatt nagy valószínűséggel megjelennek. A fórumok tele vannak tipikus, "ez tuti beválik" házi praktikákkal, de mire esküdnek a sztárok?
2021. Április 05.
Mit kennek magukra a hírességek striák ellen? (fotó: Getty Images)

Nem csak olyan luxus kencéket hozunk, amik csak a celebvilág kismamái számára elérhetők – akadnak a krémek között olyanok is, amelyeket te is bátran kipróbálhatsz.

Meghan Markle

Azt, hogy mit használt a terhességi csíkok ellen, a sussexi hercegné már első várandóssága alatt sem tartotta titokban: a The Sun cikke szerint Harry herceg felesége egy kimondottan striák és hegek kezelésére kifejlesztett olajat kent magára, ami a magyar gyógyszertárakban és drogériákban is kapható. A növényi kollagént, antioxidánsokat és E-vitamint tartalmazó Elemis Japanese Camellia testolajat combján és vádliján használta, hogy megőrizze bőre feszességét és enyhítse a – babavárással gyakran együtt járó – vizesedést.

Kelly Rowland

A Destiny’s child egykori énekesnője nem bonyolította túl a striákkal vívott küzdelmet – számára az volt az első és legfontosabb, hogy kizárólag natúrkozmetikumokat kenjen a bőrére, ezért az összes olyan szépségápolási termékre nemet mondott, amelyik szintetikus anyagok felhasználásával készült.

Amíg első gyermekét – Titan Jewellt – hordta a szíve alatt, olyan természetes bőrfeszesítőket használt a kritikus testtájakon mint a tiszta shea- és a kakaóvaj, valamint a kókuszolaj. Ezek a natúr bőrápolók annyira beváltak az énekesnőnek, hogy a szülés után sem tért vissza a korábban használt kozmetikumaihoz.

Chrissy Teigen

A műsorvezető már terhessége előtt is többször elmondta, hogy retteg a terhességi csíkok kialakulásától. Nem rejtette véka alá, hogy sokszor azért késik 20-30 percet egy találkozóról vagy eseményről, mert addig sosem lép ki a lakásból, míg be nem keni magát a sokat ígérő bőrfeszesítő testápolójával. Ez kissé túlzásnak tűnhet, de hát kit, mi nyugtat meg…

Amikor kislányát, Lunat várta, a megszokottnál is elszántabban küzdött a terhességi csíkok ellen. Chrissy Teigennek a jelek szerint minden pénzt megért, hogy távol tartsa a striákat, ugyanis egy méregdrága szérumot használt a testén is – a La Mer! The Concentrate széruma 100 ml-es kiszerelésben több mint 230.000 Ft-ba kerül. Finoman szólva nem a megfizethető kategória.

A modellnek azonban öniróniáért sem kell a szomszédba mennie: az Instan többször megmutatta, hogy a belső combján már a várandóssága előtt is megjelentek a striák, terhessége alatt azonban attól félt, hogy a hasát sem kímélik majd.

Megan Fox

A háromszoros anyuka sokszor mesélt arról, mennyire imádta a terhességeit: mindig is lenyűgözte, milyen átalakuláson megy keresztül a teste a babavárás hónapjai alatt, és sosem használt olyan kozmetikumokat, amikért csillagászati összegeket kértek. Amikor áldott állapotban volt, igyekezett a lehető legkevesebbet sminkelni, arc- és testápolókból pedig csak minimális mennyiséget használni.

Az egyetlen dolog, amit minden nap magára kent, az a szőlőmagolaj – ezt a Whole Foods! nevű szupermarket saját márkás termékei között találta meg.

Eva Mendes

A kubai származású színésznő és modell ritkán enged betekintést a magánéletébe, ez alól pedig terhességei sem képeztek kivételt. Néhány babaváró szépségtitkot azonban megosztott egy magazinban: Esmeralda Amanda születése előtt a saját hűtőjében található alapanyagokból készített olyan kozmetikumokat, mint a joghurtos-tengeri sós testradír.