Terhesség

Mindenki erről a magzatillusztrációról beszél

Miért beszél mindenki erről a gyönyörű illusztrációról, amely egy szülőt és magzatot ábrázol?
2022. Január 18.

Csodaszép illusztráció jelent meg a napokban, amely egy édesanyát és a magzatát ábrázolja, a különbség csak annyi az eddig megszokottakhoz képest, hogy ezúttal egy afroamerikai édesanyáról van szó.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonChidiebere Ibe (@ebereillustrate) által megosztott bejegyzés

Sokan csak ennek a képnek a hatására gondolkodtak el azon, hogy az orvosi illusztrációk rendre fehér alakokat ábrázolnak.

A 25 éves Chidiebere Ibe illusztrátort meglepte munkája hatása. “Nem számítottam rá, hogy ilyen népszerű lesz” – mondta az NBC Newsnak Ibe, aki a következő hónapban kezdi meg az orvosi egyetemet Ukrajnában. “Csak kitartottam amellett, amiben hiszek, és orvosi illusztrációkon keresztül kiálltam az egyenlőségért az egészségügyben. Szándékosan így rajzoltam, mivel folyamatosan szorgalmazom az afroamerikaiak  bevonását az orvosi irodalomba.”

A közösségi média felhasználói is dicsérték Ibe munkáját. “Nagyon köszönöm ezt! Nagyon szeretem az illusztrációdat. A fiamat lenyűgözte az illusztrációd. Megkérdezte, hogy ő is így nézett ki a pocakomban?” – írta egy Instagram-felhasználó.

“A legtöbb orvosi illusztráció a kaukázusi bőrön alapul. A sokféleség hiánya fontos következményekkel jár a gyakornokokra és leendő pácienseikre nézve, mivel sok állapot és tünet eltérően néz ki a páciens bőrszíne alapján, ezért a fekete bőrnek egyformán kell megjelennie”- magyarázta Ibe.

(VIA)