Terhesség

Legyen szép a bőröd!

A kismamák egyik legfőbb félelme, hogy terhességi csíkokkal lesz tarkítva a bőrük. Ötleteket adunk, hogy elkerüld a bosszantó bőrhibát.
2013. Március 20.

Minden emléket szívesen őrzünk a terhességről – kivéve egyet: a terhességi csíkokat! Pedig sajnos nagyon gyakori jelenségről van szó, az nhs.uk egészségügyi portál szerint tíz nőből kilencet érint. A gyorsan változó méretekkel nem tud lépést tartani a bőr, megnyúlik, és ez okozza a bosszantó csíkokat. Mégis sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd, vagy akár el is kerüld a bőrhibát. Ötleteink segítenek, hogy a bőröd újra szép és feszes legyen.

Hidratálj mindennap!

Az első harmadban még olyan hihetetlennek tűnik, hogy egyszer nem fogod látni a lábujjadat a hasadtól. Ezért nem foglalkozol sokat a bőrápolással, holott már a terhesség első napjától érdemes felkészülni a változó formákra. Használj olajokkal elkevert testápoló krémet reggel és este is, hogy elkerüld a bőrszárazságot.

Fokozatosan!

Szülés után nem kell drasztikus fogyókúrába fognod, hiszen a hirtelen súlyváltozás nagyon megviseli a bőrt. Adj időt a testednek és a szöveteknek, hogy visszanyerjék a régi formájukat. Így a már kialakult terhességi csíkok se fognak annyira látszani.

Óvatosan a napfénnyel!

Legyen szép a bőröd!

Nyáron, főleg, ha huzamosabb ideig tartózkodsz a napon egy nyaralás vagy strandolás alkalmával, ne felejtsd el fényvédővel bekenni a hasad! Ha az eleve barna terhességi csíkokat nap éri, még barnábbak és még feltűnőbbek lesznek. Ugyanez igaz a szoláriumra is.

Ezek is hasznosak lesznek:

Tehetünk-e valamit a hízási csíkok ellen?

Így előzd meg a terhességi csíkok kialakulását!

Terhesség: linea nigra, avagy a sötét csík a pocakon

Zebracsíkos pocak