Terhesség

Lánynevek, amiket a Bridgerton sorozat ihletett

Több olyan jól csengő lánynév is van a sorozatban, amit akár az itthon született gyerekek is viselhetnek. Némelyiknek persze más a helyesírása, de ettől még neked is lehet Bridgerton-babád!
2022. Január 28.
Te elneveznéd egy sorozatszereplőről a gyerekedet? (Fotó: Getty Images)

Nem újdonság, hogy egy-egy sorozat szereplőinek neve megihleti a babát váró szülőket, amikor nevet keresnek kislányuknak vagy kisfiuknak, ez már hosszú ideje így működik. A 2022-es évre vonatkozó előrejelzések szerint szép számmal akadnak majd olyan kislányok, akik a születésük után a Bridgerton-sorozatból kapják a nevüket. Te választanál ezek közül?

Alíz – Alice a sorozatban Will felesége és Simon jó barátja. Tökéletesen megtestesíti azt, amit a neve jelent: nemes, harcos, bölcs. Karaktere okos és határozott, ugyanakkor szeretetteljes is. 

Karola, Sarolta – a sorozat-beli Charlotte nevét itthon ebben a két formában kaphatják a kislányok, illetve a Karola becézett alakváltozata, a Karolin vagy a Karolina is anyakönyvezhető. Jelentése szabad ember, ami illik a Bridgerton Charlottejára is, akit nyugodtan nevezhetünk az epizódok királynőjének.

Kreszcencia – ennek a névnek a hangzása valószínűleg szokatlan a fülünknek, de nem is biztos, hogy meg kell vele barátkoznunk, a sorozatban ugyanis Cressida gyakran kerül a bajkeverő szerepébe. Mi azért szóltunk, hogy ebben a formában itthon is választható.

Dafné – így leírva kicsit másképp hat, mint a Bridgerton Daphne-ja, ettől függetlenül könnyen lehet, hogy itthon is lesznek kislányok, akik ezt a keresztnevet választják majd, hiszen a sorozatban ő a főszereplő, aki mindig tudja, hogy mit akar és arra törekszik, hogy tökéletes feleség legyen. Ez a név győzelmet és babérfát is jelent, Magyarországon még Dafnaként is választható.

Eloiz – a sorozatbeli Eloise nevét itthon így használják, két jelentése is van: egészséges, harcos. Eloise majd kicsattan az egészséges önbizalomtól, fontos számára a függetlenség és mindent megtesz azért, hogy a neve soha ne merüljön a feledés homályába.

Franciska – Francesca neve szabadságot jelent, és ennek megfelelően a sorozatban is egy igazi szabadszellemű nő.

Genovéva – a Bridgertonban sokan rajonganak érte és csodás ruháiért. Többek bizalmasa, ezért filmbeli karakteréhez illik a francia eredetű név jelentése, szeretett asszony.

Jácinta – az illatos tavaszi virágot jelenti, a Bridgertonból ismert Hyacinth a lányok közül a legfiatalabb.

Marina – nevét a tenger ihlette, a sorozatban tengermély szeretettel rajong Georgeért. Mindenki csodaszépnek látja és a legjobbat akarja neki.

Pénelopé – ez a görög eredetű név szövőnőt jelent, a sorozatban nem igazán sikerül neki szorosra fűzni a szálakat azokkal, akikhez szeretne közel kerülni.

Filippa – a Featherington-lányok egyike, azt jelenti, lovakat kedvelő nő.

Prudencia – gondoltad volna, hogy ez a név használatos Magyarországon is? Okosságot, körültekintést jelent, ami igazán hasznos lehet egy kislánynak!

Rózsa – Daphne szolgálólánya és bizalmasa, aki fontos részletekbe avatja be az újdonsült feleséget, miután hozzáment Simonhoz. Ez a név – nem nehéz kitalálni – a szépséges virágot jelenti.

Violet – latin eredetű virágnév, ami ibolyát jelent és itthon többféleképp is használatos: a kislányod lehet Viola, Violetta és Violett is. Ő a Bridgerton család feje, mindent megtesz azért, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogyan ő szeretné.