Terhesség

Későn tudta meg, hogy rákos, a babája születése után meghalt

Egy édesanya csupán 10 hétig élvezhette az anyaságát.
2016. Augusztus 09.

A 38 éves Laurel Cohennek teljesen átlagos terhessége volt, egészen a harmadik trimeszterig. Ami ezután jött, még az sem volt különösen szokatlan: hasi fájdalmat tapasztalt, székrekedést, némi légszomjat, de ezeket a tüneteket annak tudta be, hogy gyermeket vár. Ő és a babája ugyanis az addigi vizsgálatok szerint tökéletesen egészségesek voltak.

A 35. héten azonban olyan kínzó fájdalom nyilallt a nő hasába, hogy muszáj volt kórházba mennie. A vizsgálatok során az orvosok egy duzzanatot tapintottak ki a nő májában. Négy nappal később pedig már császármetszést hajtottak végre az orvosok, és a sebészek amint lehetett, biopsziát végeztek el a nőn.

A biposzia a lehető legrosszabb eredményt mutatta: Laurelnek bélrákja volt, ami már a májára is átterjedt. A nő 10 héttel később meghalt.

“Nincsenek szavak, amelyekkel ki lehetne fejezni, milyen nehéz volt elveszíteni őt” – fogalmazott a férje. Elmondta, hogy annyira gyorsan történt minden, hogy a nő fel sem tudott készülni arra, hogy örökre el kell búcsúznia a családjától. “Valakit mindenképp hibáztatni akartam a halála miatt, de nem tudtam, hiszen az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek. Az összes tünete beleillett a terhességébe” – mondta.

Laurel a halálos ágyán több hangüzenetet is felvett a kislányának, illetve szeretett volna írni neki a 10. születésnapjáig minden egyes évre egy-egy üzenetet – de már arra sem volt ideje, hogy ezt befejezze.

Mindez már egy éve történt, és a férfi még mindig nem tette túl magát a tragédián. Az egyetlen, ami erőt ad neki, az a kislánya.

(via)