Terhesség

Intimtorna – másképp

Korunk életkörülményei, jellemző életmódja és táplálkozási szokásai miatt egyre többünk küzd nőgyógyászati panaszokkal. Ezek közül számos probléma kezelhető az Aviva-tornával.
2013. Szeptember 23.

Míg teljesen természetesnek vesszük, hogy a körülöttünk lévő világról egyre szélesebb tudással rendelkezünk, addig mind nagyobb távolságra kerülünk a saját testünkben játszódó folyamatoktól és nőiességünk megélésétől. Sokszor az orvosi rendelőben ér bennünket hidegzuhanyként a megállapítás: baj van, kezelésekre, gyógyszerekre lesz szükség. Létezik azonban egy természetes út, az Aviva, amely segíthet visszaállítani az elvesztett egyensúlyt. A módszert a magyar származású Aviva Steiner fejlesztette ki, aki felismerte, hogy izmaink mozgatásával megváltoztatható a szervezetünk hormonális állapota.

A torna

A mozgás és az előre kidolgozott mozdulatsorok vérbőséget és megnövekedett vitamin-, hormon- és energiakeringést okoznak az altestben. Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, és akár a petevezetékek letapadását is megszüntetheti. A tornával számos problémát orvosolhatunk: többek között rendszeressé, röviddé és fájdalommentessé tehető a menstruáció, bizonyos esetekben visszaállíthatjuk a fogamzóképességet, segítségével egyszerűbbé válik a terhesség alatti és utáni kondíció megőrzése, megszabadulhatunk a cisztától, poliptól és miómától, de akár könnyíthetünk a változó kor tünetein is.

A tornának külön férfiak számára kifejlesztett mozdulatsorai is vannak. A rendszeres gyakorlással megelőzhetők és megszüntethetők a potenciazavarok, csökkenthető a prosztata megbetegedéséből adódó kellemetlenségek mértéke, jelentősen növelhető a spermiumok száma.

Az előre kidolgozott mozdulatsorok vérbőséget és megnövekedett vitamin-, hormon- és energiakeringést okoznak

Hol és hogyan kezdjünk hozzá?

Az Aviva módszer lényegét egy négyórás tanfolyam keretében ismerhetik meg az érdeklődők. Itt megtanítják a tizennyolc alapgyakorlatot, és személyesen meg is beszélik a résztvevők, hogy ki miért érkezett a tornára. Fontos a személyes jelenlét, hiszen a feladatok sorrendjét, gyakoriságát és ismétlésszámát személyre szabottan állítja össze a tanfolyamvezető a résztvevők számára. Ezek után heti rendszerességgel lehetőség van közösen is gyakorolni a tornát. Képzett oktatók dolgoznak országszerte, így mindenkinek lehetősége van a lakhelyéhez közeli csoportot találni.

Kapcsolódó cikkeink: