Terhesség

Így mondtam el

Ahogy a filmekben? Ahogy az élet hozza? Meghatóan és viccesen egyszerre, vagy csak úgy, tárgyilagosan: az biztos, hogy emlékezni fogtok rá!
2013. Január 04.

Így mondtam el

Az volt a tervem, hogy bemegyek a házba, előveszem a már megvásárolt BABY ON BOARD matricát, és megkérem az apukát, ragassza ki az autóm hátuljára. Nos, ő nem bent volt, hanem kint kertészkedett. Oké, ezt láttam az autóból. Nem húztam fel az ablakot, amire allergiás, és bementem köszönni, majd közöltem vele, hogy nagyon kell vécéznem, rohanok.

Be a matricáért, aztán ki azzal a kéréssel, hogy húzza már fel, legyen kedves, az autóm ablakát, nincs kedvem már ezzel foglalkozni. Közölte: csináljam meg én, ugyanannyiba telik kimenni az ajtón nekem, mint neki, ő szedi le a háncsot a fenyőkről. Mondtam neki, hogy ennek ellenére szeretném, ha ő húzná fel az ablakot. Erre majdnem vitázni kezdtünk.

De előkaptam a matricát, és megkérdeztem tőle, hogy szeretné-e kiragasztani helyettem. Életemben ezt az arcát sem előtte, sem azóta nem láttam: kezéből ki a vödör a hánccsal, nagy mosoly, ölelés, hitetlenkedés… Szóval most is könnyezem… Ha pedig arra gondolok, hogy pezsgőt bontott ő, aki sosem iszik alkoholt, és elkezdett telefonálgatni a szeretteinek, még a gyomrom is összeszorul az emlékképektől.

Balog Rita

Kapcsolódó cikkeink: