Terhesség

Furcsa mód a Katus sem ment át a rostán

A szülők időről időre ostromolják a hivatalt, de a Magyar Tudományos Akadémia ismét szigorúan utasított el néhány névadási kérelmet. Magyarországon továbbra sem lehet egy gyerek neve Lacina, Manoló, de még Katus sem.
2018. Február 09.
Furcsa mód a Katus sem ment át a rostán

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) legfrissebb, januári döntése értelmében többek között nem lehet kisfiúknak adni a Manoló, a Ménroth, a Zanot neveket, tovább elutasították a Lucifert, a Dévidet, és a Dzseggert. Azok a szülők sem jártak jobban, akik lányuknak szerették volna adni a Lacina, Gevien, Lorien vagy Zaya nevet, a legérdekesebb talán a Katus név elutasítása – olvasható az mno.hu-n.

Januárban az MTA összesen 25 névről kellett, hogy döntsön, a szülők tehát ismét meglehetősen kreatívok voltak, már ami a névválasztást illeti.

Elutasították továbbá az Arist, a Theodore, a Bályezitet, a Kait, a Dorient, a Juta és a Thiágó fiú neveket is, valamint a Vivienne, Betty, Jessica, Jenifer és Tiffani lányneveket is.

Az Akadémia nem javasol olyan neveket, amelyek a gyerek személyiségfejlődésére a hangzás vagy a jelentés miatt káros lehet, ami miatt csúfolhatják, kiközösíthetik.

Kapcsolódó cikkeink utónevek témában:

Forrás: MNO