Terhesség

Fokozott váladékképződés terhesség alatt

A terhesség alatt általában fokozottabb váladékképződést észlelünk a hüvelyben. Ha ez nem társul egyéb panaszokkal, például viszketéssel, érzékeny, kipirosodott bőrrel vagy szex közben fájdalommal, valószínűleg normális jelenségről van szó.
2007. Szeptember 04.

Kerüljük az intimbetétek használatát, és igyekezzünk minél szellősebb, természetes alapanyagból varrt alsóneműt hordani. A nyári hónapok kedvezőek ebből a szempontból, nem kell folyton harisnyát és nadrágot hordani, sőt amikor csak lehet, még bugyit is felejtsünk el felvenni. Éjszakára is válasszunk szellős hálóinget, pizsamát.

Jobb, ha nem visszük túlzásba a nemi szervek szappanozását sem. Elegendő, ha meleg vízzel naponta lemossuk, a szappan gyengítheti a bőr természetes savköpenyét, és zavarhatja a nemi szervek természetes öntisztulását. A hüvelyöblítés különösen kártékony lehet, mert teljesen megzavarhatja az ott élő hasznos baktériumok életét.

Lehet, hogy éppen ellenkező hatást érünk el vele: a zavarónak tartott, de teljesen normális folyás valóban kellemetlen tünetekké kezd alakulni.

Ezek is hasznosak lesznek:

Nyolc zavarba ejtő terhességi probléma

Cél a természetes sokszínűség

Hüvelygomba a terhesség alatt

Zűrök az alvégen

Forrás: Kismama magazin