Terhesség

Felemelhetem a kisgyerekem, ha éppen babát várok?

Amikor kiderült, hogy terhes vagy a második gyermekeddel, bizonyára elgondolkodtál azon, hogyan fogsz időt találni szundira, hogy egy kis extra energiát nyerj, vagy hogyan fogod elmagyarázni a 2 évesednek, miért émelyegsz és öklendezel ennyit hirtelen.
2020. Március 02.
Felemelhetem a kisgyerekem, ha éppen babát várok? (Fotó: Getty Images)

Arra azonban talán nem gondoltál, hogyan fogod cipelni a kis totyogóst. Éppen ezért következzen most néhány szakértő által is jóváhagyott tipp, hogyan szabad felemelni a kicsiket, amikor a kistesóval vagy terhes.

Amikor már nagyon benne jársz a várandósságban, el kell gondolkodni azon, felemelsz-e nehéz tárgyakat vagy éppen a gyereket. Bár léteznek iránymutatások és javaslatok az egészségügyi szervezetektől és az orvosoktól, mit biztonságos felemelnie egy terhes nőnek, jórészt minden az egyéntől függ: mennyire erős, milyen a terhesség, és természetesen, hogy neki magának mi a kényelmes. Néhányan a terhesség alatt cross-fit edzésekre járnak, mások inkább még a kisebb csomagjaik cipelésében is segítséget kérnek. A legfőbb dolog, hogy senkit ne ítéljünk el. Mindenki aszerint cselekszik, ami neki és a babájának kényelmes, és ezzel nincs is semmi baj.

De ha arra vagy kíváncsi, léteznek-e trükkök arra, mégis hogyan érdemes felemelni egy gyereket, amikor terhes vagy, akkor következzen néhány jó tanács. Deena Blumenfield, dúla és szülési szakértő szerint a legbiztonságosabb módszer terhesen felemelni egy kisgyermeket ugyan az, mint felemelni bármit, terhesen vagy nem terhesen: – Emelj a lábaidból, ne háttal. Guggolj le, fond a karjaid a gyermek köré, és állj fel – magyarázta a szakember.

Szóval igen, nem a kapd-a-gyermeket-a-hónod-alá módszer a nyerő. Valójában csak meg kell állni és elgondolkodni, hogyan is tudod felemelni a gyermeket, és talán ez a legnehezebb az egészben. Az anyukák gyakran teljesen hozzászoknak ahhoz, hogy több dolgot csinálnak egyszerre, hogy megállni egy pillanatra és csak egyvalamire koncentrálni (főleg ha azt előtte már több százszor csinálták) erőfeszítésbe és sok tudatosságba kerülhet.

Olyan tekintetben, hogy mennyi súlyt lehet felemelni, Blumenfield szerint az számít, terhesség előtt mennyit tudtál: ami terhesség előtt sikerült, azzal a terhesség alatt is meg tudsz birkózni. – Hacsak nincs valami komplikáció, és az orvos nem mondott valamilyen limitet, amit be kell tartani, nyugodtan fel lehet emelni a kisgyereket, vagy bármi mást is, ha szükséges – tette hozzá.

(Cikk forrása: romper.com)