Terhesség

Ezt érdemes tudnod a terhes pocakról

Felmerülhet benned a kérdés, mikor lesz akkora a pocakod, hogy már árulkodik arról, hogy babát vársz.
2020. December 16.
Ezt érdemes tudnod a terhes pocakról (Fotó: Getty Images)

Ez valójában a következőkön múlhat:

  • Hány kisbabád született már?
  • Milyen magas vagy?
  • Mennyi a súlyod?

Ezek ugyanis mind hatással lehetnek arra, mikor látszik egy kismama pocakja. Ruha nélkül korábban észrevehető, így például a párod hamarabb észreveheti, mint a külvilág.

Mikor lesz szükség kismamaruhákra?

Ez szintén több tényezőn múlhat. Például, ha a ruháid egyébként is lazábbak, és nem zavar, ha egy kicsit szűkebbek lesznek, akkor tovább várhatsz a kismamaruhák beszerzésével. De vannak például olyan termékek is, amelyekkel bővítheted a nadrágjaid cipzáras-gombos részét, hogy tovább tudd viselni. De a legtöbb anyukának a 16-20. terhességi hét környékén már valószínűleg szüksége lesz valamilyen kismamaruhára.

Kinek lehetnek striái?

Bárkinél alakulhatnak ki striák. Néhányan egyszerűen olyan bőrtípust örököltek, amin nagyobb valószínűséggel lesznek striák. De hatással lehet erre az is, hogy pubertáskor alakultak-e ki striáid, továbbá az, ha gyorsan szedsz fel súlyt, ha a várandósság előtt is voltak már striáid, ha nem megfelelően táplálkozol, illetve ha a családtagjaidnál alakultak ki striák, akkor is nagyobb ennek az esélye.

Mi történik a köldökkel?

A várandósság alatt a köldök is megváltozhat. Néha kidudorodik, időnként behúzódik és ellaposodik. Ha kidudorodik a köldököd, és zavar, hogy átlátszik a ruhán, viselhetsz alatta haspántot. Azonban néha a köldök érzékeny, és abban az esetben ez nem működik.

Emlék a pocakodról

Sokan csodálják a terhes pocakjukat, és szerencsére van lehetőség arra, hogy készüljön róla egy szép emlék. A pocakos fotózás az egyik legnépszerűbb módja ennek, a másik pedig a hasi gipszlenyomat. Mindkettő nagyon szép emlék lesz!

Mit jelez a pocak alakja?

A hasad lehet szélesebb, hordhatod a pocakodat lent vagy fent, és lehet kisebb vagy nagyobb is. Ez semmi máson nem múlik, csupán a testalkatodon és a baba helyzetén. Egyes nőknek minden várandósságuk során hasonló alakú a pocakjuk, míg másoknak az egyes terhességeiktől, babáiktól függően változhat. Hiába mondják néhányan, hogy a pocak alakja utal a baba nemére, ez egy tévhit.

Forrás: verywellfamily.com