Terhesség

Ezért akar otthon szülni Katalin hercegné

Több oka is van annak, hogy Katalin hercegné az otthonszüléssel kacérkodik harmadik gyermekénél. Vilmos is támogatja Katalint abban, hogy a harmadik baba ne kórházban, hanem otthon szülessen meg.
2018. Január 24.
Ezért akar otthon szülni Katalin hercegné

Vilmos és Katalin áprilisra várják harmadik gyermeküket és komolyan gondolkoznak azon, hogy melyik helyszín lenne a legideálisabb a szüléshez. Már Charlotte hercegnő születésénél is felmerült, hogy Katalin otthon szül, de végül a kórház mellett döntött.

Már György herceg születésekor is akkora felhajtás és médiaérdeklődés vette körül a nagy eseményt, amire sem Katalin, sem Vilmos nem számítottak. Charlotte születésekor pedig ez a helyzet még tovább fokozódott, pedig igyekeztek felkészülni a nagy érdeklődésre. Biztosan állítható, hogy a harmadik babánál sem történne ez másképp, márpedig Katalint és Vilmost is zavarta a nagy érdeklődés és a hatalmas tömeg, mert egész egyszerűen nem érezték korrektnek a többi pácienssel és hozzátartozóikkal szemben.

Aggódnak a káosz miatt, hogy újra megismétlődik az, ami az első két gyerekük születésekor, hogy a különböző sajtóorgánumok több száz képviselője ott táborozott a kórház előtt; ezt most szeretnék elkerülni” – mondta az egyik bennfentes az Express nevű brit lapnak, írja az nlcafe.hu.

Éppen ezért fontolgatja Katalin az otthonszülést, amire minden lehetősége megvan, hiszen komplikációk nélkül született meg György és Charlotte is

Az otthonszülésnek két helyszíne lehetséges: a Kensington-palota vagy a norfolki Anmer Hall.

Ha Katalin otthon fog szülni, azzal tulajdonképpen visszatér a királyi hagyományokhoz, hiszen maga a királynő is otthonában szülte meg gyermekeit. Hosszú idő után Diana volt az, aki kórházban szült, 1982-ben Vilmost, majd 1984-ben Harryt is a St. Mary kórházban szülte meg.

A másik ok, amiért Vilmos és Katalin szívsebben szülne otthon, hogy úgy gondolják, hogy George-nak és Charlotte-nak is jobb lenne, ha otthon lennének, amikor megszületik a testvérük.

Akárhogy is döntenek a szülés helyszínéről, egészen biztosan nem lesz mindennapi a szülés, hiszen Katalin előző szülésénél is egy 23 fős orvosi team figyelte a folyamatot.

Kapcsolódó cikkeink a királyi családról:

Forrás: nlcafe.hu