Terhesség

Ezeket hazudjuk magunknak a gyerek születése előtt

Kisbabád érkezése csupa meglepetés. Bizonyára neked is sokan mondták, hogy nem lehet felkészülni arra, milyen érzés, amikor gyermeked van. És ez tényleg igaz, te is rájössz, amint megszületik az első gyermeked.
2017. Január 10.

Sok dolog másképp lesz, mint ahogy most gondolod

A sok fájdalom, sírás, bukás, kimerültség… mind csupa újdonság, meglepetés. És ehhez jönnek még azok a dolgok, amikkel a gyermekünk születése előtt ámítjuk magunkat. Talán már túl vagy néhány nehéz időszakon és képes vagy nevetni is azon a 10 mondaton, amit a thebump.com gyűjtött össze.

Fogadjunk, hogy ezek mind megfordultak a te fejedben is a terhességed alatt.

1. Hetente egyszer romantikázunk a párommal. Ez az ígéret, amit a párodnak tettél, valójában sokkal több időt és energiát igényel, mint ami van (főleg az első pár hónapban).

2. Addig szoptatok, amíg csak szeretnék. Ha szerencsés anyuka vagy, akkor így is van, azonban sokszor a szoptatás nem úgy alakul, ahogy azt a terhesség alatt tervezed.

3. Mindenre lesz pénzem, amire azelőtt volt. “Ó, egy babának nem kell semmi, akár egy fiókban is el tud aludni” – szokták mondani. Nos, azt akarod, hogy a babád tényleg egy fiókban aludjon? Persze, hogy nem. És mindig a gyerek az első. Ha neki mindene megvan, jöhetünk mi.

4. Lesz időm edzeni. A legtöbb anyának sokáig az utolsó dolog, ami az eszébe jut, amikor végre lesz egy kis ideje, az az, hogy edzőterembe menjen. Jó neked, ha mégis meg tudod tenni, de ha nem, akkor se aggódj, úgy is jó. A legtöbb kisportolt anyuka gyereke már legalább ovis, vagy iskolás.

5. Csak bioélelmiszert fogok adni a gyerekemnek és mindig főzök neki. Oké, próbáld meg, sok sikert! De valószínűleg sokszor becsúszik majd a nem bio és az üveges kaja is.

6. Nem kérek érzéstelenítést. Még ha otthon is szülsz egy kádban, szülésznőkkel, dúlákkal és tündérekkel körbevéve, akkor is el fog jönni az a pont, amikor úgy érzed, kell az az érzéstelenítés.

7. Csak unisex játékokat veszek. A modern szülők nem akarják, hogy a lányuk állandóan rózsaszín, a fiúk pedig kék ruhát viseljen. Ugyanez érvényes a játékokra is. De minél jobban próbálod megakadályozni a rózsaszín egyeduralmát a ruhásszekrényben, annál inkább ragaszkodik majd a hercegnő ruhákhoz, amiket soha nem akar levenni.

8. Vele fogok fürödni. Hamar rájössz, hogy ez az egyik lehetőség arra, hogy 5 perc nyugi legyen, amikor csak magaddal foglalkozol, és magadra figyelsz.

9. Majd lazítok, miután elaludt a gyerek. Igen. Amennyiben ébren tudsz maradni.

10. Ugyanígy fogok kinézni. Nem biztos, hogy ugyanolyan kipihent, fitt, összeszedett nő fog visszanézni a tükörből, mint előtte. De, egy olyan nő lesz, aki kiteljesedett nőiességében, aki már nemcsak nő, hanem anya is. S aki sokkal erősebb, sugárzóbb, mint valaha.

Ezeket is olvasd el anyaság témában: