Terhesség

Ezek a legjobb dolgok a terhességben

Minden terhesség más, minden alkalom egy külön csoda, minden babánál másra és másra emlékszünk jobban. Titeket kérdeztünk, hogy szerintetek mi a legcsodálatosabb az áldott állapotban?
2020. Február 05.
Ezek legjobb dolgok a terhességben (fotó: iStock)

1. Szuper érzés terhesnek lenni

“Tudom, hogy sokan nehezen élik meg a terhesség bizonyos időszakait, legyenek azok az első hónapok, a rosszullétek miatt, vagy az utolsó hetek, amikor az ember lánya már nem tud rendesen pihenni, de én nekem minden pillanat fantasztikus volt. Én 9 hónapig egy nagy rózsaszín buborékban éltem, és imádtam az állapotom minden apró velejáróját. Nem véletlenül van négy gyermekem” – meséli a nagycsaládos Réka, aki nem tartja kizártnak, hogy néhány év múlva újabb kistestvérrel bővüljenek.

2. Elképesztő, ahogy mozgolódik a baba a pocakunkban

“Ha visszaemlékszem a várandósságaimra, mindig egy jóleső meleg érzés tölt el. Imádtam ezt az állapotot, úgy ahogy volt. Még a gyerekek születése után is sokáig viccelődtem a párommal, hogy ha lehetne, én mindig terhes lennék. Amit a legjobban szerettem, amikor éreztem a babát mozogni odabent. Olyan elképesztően furcsa érzés, de mégis akkor tudatosul a legjobban, hogy egy kis élet ott fejlődik benne. Ja és a csuklás… – hát az fantasztikus volt, mindig megmosolyogtuk az ugráló pocakomat” –  emlékszik vissza Hédi, aki egy 5 és egy 7 éves kislány anyukája.

3. Az ultrahangon bekukucskálhatunk és láthatjuk a növekvő bébit

“Én az ultrahangvizsgálatokat szerettem a legjobban. A leendő kisfiam látványa valahogy megerősítette bennem az egészet. Arról nem beszélve, hogy –  mivel a párom minden ultrahangvizsgálatra elkísért – milyen boldogság volt látni a férjemet, amikor a monitort nézve, könnyeivel küszködve kommentálta az eseményeket” –  idézi fel Izabella, a számára legkedvesebb emléket.

4. Amikor megtudjuk, hogy anyák leszünk

“Szerintem az a pillanat a legszebb és legemlékezetesebb (persze az első találkozást, a születés pillanatát leszámítva), amikor megtudod, hogy terhes vagy. Én soha, de soha nem fogom elfelejteni, mit éreztem, amikor életemben először a terhességi tesztre pisiltem, és ott álltunk fölötte izgulva a partneremmel, hogy összejött-e a baba. Amikor felbukkant a második csík, egyszerre öntött el valami földöntúli öröm, elképesztő izgalom és egy megfogalmazhatatlan érzés: anya leszek” – fogalmazza meg Sára, aki állítja kisfia születése egy egészen új oldalát segített a felszínre hozni.

5. Hogy egyszerűen ragyogunk

“Ezt most furcsán hangozhat, de én életemben akkor éreztem magam a legszebbnek, amikor várandós voltam. Csodás, hogy mire képesek a hormonok. Plusz kilók és a pocak ide vagy oda, ismerőseim szerint is egyszerűen ragyogtam. Smink nélkül is szép volt az arcbőröm, a hajam soha nem látott módon megerősödött és valahogy olyan magabiztos voltam, mint sem előtte, sem utána soha, és akkor a megnövekedett kosárméretről még nem is beszéltem” – poénkodik Móni, aki még egy boudoir stílusú fotózást is bevállalt terhessége 8. hónapjában.

6. Egy új egység kovácsolódik

“Szerintem a legcsodálatosabb az a fokozatos átalakulás, ahogy szerelmespárból családdá leszünk a kilenc hónap alatt. A közös várakozás, a vizsgálatok izgalmai, a készülődés, a névválasztás, a gyerekszoba előkészítése, a szülés és persze a pillanat, amikor a pici kibújik, ti egymásra néztek és tudjátok, hogy mekkora hatalmas csoda történt veletek éppen” –  emlékszik vissza a mindent megváltoztató momentumra Eszter, a 3 hónapos Olivér és a 3 éves Szofi anyukája.

7. Mindenkinek mosolyt csalunk az arcára

“Így visszatekintve elég hülyeség, de én imádtam az érzést, amikor eldicsekedhettem valakinek azzal, hogy terhes vagyok. Amikor már biztosan tudtuk, hogy minden rendben van a babával, én – viccen kívül – majdnem minden szembejövőnek elmondtam, hogy babát várok. Egyszerűen addig csűrtem, csavartam minden beszélgetést vagy szituációt, hogy kibökhessem a csodás hírt: gyermekem lesz! Annyira szétáradt bennem az öröm, hogy nem győztem megosztani másokkal. Ennyi mosolyt vadidegen emberektől, talán sose kaptam” – mondja Petra, akire a környékbeliek a mai napig vicces kismamaként emlékeznek, pedig már 4 éve, hogy kislánya megszületett.

És számodra mi volt a legszebb a várandósságban?Kapcsolódó cikkeink: