Terhesség

Egyszerre, egy órán belül szült egy ikerpár

A kaliforniai Bao Nhia Julia Yang és Bao Kou Julie Yang egypetéjű ikrek, lányaik ugyanazon a napon a születtek, ugyanabban a kórházban.
2018. November 15.
Ugyanazon a napon szültek az egypetéjű ikrek (fotó: Connie Tran Twitter)

Az egypetéjű ikrek ugyanazon a napon szültek, mindketten kislánynak adtak életet – írja az CNN. Bár egész életükben mindent együtt csináltak, azt azért nem tervezték, hogy egy napon válnak anyává.

“Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, elmondtam a testvéremnek. Azt mondta, lehetséges, hogy is gyermeket vár”- mesélte Bao Kou Julie Yang.

A szüléseik várható időpontja között mindössze két nap volt, de ugyanakkor kezdtek el vajúdni. A babák, Candra Thao és Nadalie Xiong, csupán két óra eltéréssel születtek meg és mindketten kislányok lettek: Bao Kou kislánya Nadalie 6:59-kor, míg Bao Nhia kislánya Candra 8:46 órakor született.

Laura Schleicher szülésznő segítette mind a két kislány megszületését. Elmondta, hogy közel 40 éves pályafutása alatt ilyen esettel még nem találkozott.

Bao Nhia, akinek már vannak gyermekei, megosztotta tanácsát a nővérével, akinek most szült először: “Sok pihenésre lesz szüksége, mert a baba sírni fog” – mondta.

A szülés után a kórház felajánlotta a testvéreknek, hogy egy szobában lehessenek.

Kapcsolódó cikkeink: