Terhesség

Egy újszülött babával az élet igenis csodálatos

Amikor terhes voltam, mindenki pórbált meggyőzni arról, hogy hiába nehéz most, sokkal nehezebb és rosszabb lesz minden, amikor a baba megszületik. Mindenhonnan a negativitás áradt felém.
2022. Július 11.
Egy újszülött babával az élet igenis csodálatos (fotó: Getty Images)

Az ismerősök, családtagok, barátok elszántan próbáltak meggyőzni arról, hogy addig örüljek, amíg terhes vagyok, mert amint megszületik a baba, minden rosszabb lesz, nehezebb, kiszámíthatatlanabb. Soha többé nem fogok aludni, elveszítem önmagam, a testem megereszkedik, a házasságom átalakul és állandóan csak kakis pelenkát fogok cserélgetni.

A neten még lehangolóbb vélemények és cikkek jöttek szembe, pedig nekem nagy szükségem lett volna egy kis megnyugtatásra.

Jelentem itt vagyok egy nyolchetes újszülöttel és azt kell mondanom, sok minden egyszerűen csodálatos. Íme, mi minden.

Végre itt van!

Akárhogy is történt, megszületett a gyermeked. Olyan rég óta várod, és most itt van. A babám valóságos, nem a képzeletem szülötte. Ismertem minden rúgását és forgását, és tudtam, hogy nagyjából minden nap csuklik, de mégis inkább csak fogalom volt. Most már itt van. Mindennap változik. Még mindig sokat csuklik. És nyújtózkodik, felvonja a szemöldökét, és bólogat, amikor befejezi az evést, mintha azt mondaná, hogy nyam-nyam-nyam. Egyszer majd a pizzára is így fog nézni.

Te vagy a legjobb mindenben

A valóság az, hogy amíg nem csinálod, nem tudhatod biztosan, hogy meg tudod-e csinálni. Mivel a babáknak körülbelül hat dologra van szükségük újra és újra, ezért mindenben nagyon jó leszel. Pár nap és mindent megtanulsz. A pelenkázást, az etetést, az öltöztetést. A legtöbb dolog nem olyan nehéz.Amikor először sikerült elérnem, hogy a babám az éjszaka közepén visszaaludjon, úgy éreztem magam, mint egy szupersztár.

Állandóan filmeket nézhetsz és könyvet olvashatsz

Okod van arra, hogy órákon át mozdulatlanul ülj a kanapén, és követeld, hogy valaki töltsön neked vizet, és hozzon neked egy kis harapnivalót, mert a baba nyilvánvalóan azt akarja, hogy egyél még egy sütit.

Végignézed, ahogy a párodból apa lesz

Annyira szerettem látni, ahogy a férjem apává vált. Mondanom sem kell, hogy teljesen elérzékenyülök attól, ahogy rockballadákat dudorászik, miközben a kislánya csodálattal néz fel rá. Imádom a szüleimet nagyszülőként látni, akik semmi mást nem akarnak, csak ölelgetni őt, és olyan dolgokat venni neki, amikre nincs is szüksége. A férjem azt mondta, hogy a szülői lét nem olyan, mint egy könyv új fejezete, hanem olyan, mintha lapoznál egyet, és egy másik dimenzióban kötnél ki. És én végignézhetem, ahogy ez megtörténik.

Az újszülött kakinak nincs rossz szaga, és vízben oldódik

Valóban, olyan szaga van, mint a gabonapehelynek, és ki tudod mosni bármiből. A szülők nem segítenek a leendő szülőknek azzal, hogy olyan balesetekkel riogatják őket, amelyek extrém ritkák, de azt elfelejtik hozzátenni, hogy kb. több százszor minden probléma nélkül sikerült kicserélniük a pelenkát.  

A tested újra a tiéd

Felejtsd el, hogy ugyanazt a testet kapod vissza, de miért is kéne ugyanolyannak lennie? Nem olyan lesz, amiket az Insta posztokban látsz, ettől még élvezd. Végre nem kell óriási hasat cipelned. Senki sem nyomja a hólyagodat, a hasadat vagy más szerveidet. Lehet, hogy a tested megváltozott, de a tiéd. Micsoda megkönnyebbülés!Nyugodj meg, a babák még akkor is aranyosak, amikor sikítoznak. Lehet, hogy a többiek nem tévedtek teljesen, amikor azt mondták, milyen nehéz lesz néha, de valószínűleg ők is órákat töltöttek azzal, hogy grimaszokat vágtak a babájuknak csak azért, hogy lássák a világ legédesebb mosolyát. Csak ezt a részét elfelejtették elmondani neked, és azt is, hogy ez mindent megér.(Cikk forrása: mother.ly)