Terhesség

Egy kismama 152 adag főételt készített elő szülés utánra

Jessica May Magill terhessége 37. hetében elkészített 152 adag ételt és 228 köztes étkezést, hogy ezzel is időt és pénz spóroljon meg a baba születése utáni időszakra. Jessica megosztja a tippjeit, hogyan készülhetnek előre az anyák.
2019. Március 28.
152 adag ételt és 228 snacket készített el (fotó: The Healthy Mummy)

Az ausztrál édesanya elhatározta, hogy megkönnyíti mind a maga, mind családja életét azzal, hogy hatalmas mennyiségű ételt készít el már jó előre, mielőtt negyedik gyereke megszületne. Hiába a duzzadt boka és a közelgő szülés, Jessica 152 adag ételt és 228 snacket készített el.

“Majdnem a 37. hétben járok a negyedik babámmal. A legidősebb gyerekem is csak négyéves, szóval az életünk egyre őrültebb. Az egész napomat ma a konyhában töltöttem és bár bokáim már nincsenek, de két fagyasztót is megtöltöttem étellel, mielőtt megszületik a negyedik babám” – mondta Jessica.

Az anya többek között 12 adag húsgolyót, 8 lencsepogácsát, 8 adag kolbászt, 8 adag vegetáriánus chilit, 12 adag San Choy Bow-t, 8 adagnyi enchiladas-t, 8 adag vajas csirkés curryt és 32 adag csokis banánkenyeret készített el.

A gyerekeknek szánt ovis ebédeket leszámítva Jessica vegán és magoktól mentes ételeket készített.

“Tudom, hogy a szoptatás alatt nagyon éhes leszek és a gyerekeim is jó étvágyúak, most már nyugodtan nézek elébe ennek az időszaknak, mert tudom, hogy egészséges ételekből válogathatunk majd” – mondta az anya.

Egy kismama 152 adag főételt készített elő szülés utánra

(fotó: The Healthy Mummy)

Nem ez az első alkalom, hogy Jessica ilyen óriási mennyiségű ételt készített el: a negyedik gyermekével 14 hetes várandós volt, amikor 43 adag ételt és 38 snacket készített el előre néhány óra alatt, és az elkészített ételek költsége nem haladta meg a 120 dollárt.

“Szeretném megmutatni, hogy nem időigényes és nem feltétlenül drága az étkezés” – mondta. “Ha hasonló összetevőkből többféle ételt készítünk el, akkor időt és pénz takarítunk meg.”

Egy kismama 152 adag főételt készített elő szülés utánra

(fotó: The Healthy Mummy)

Az anya szerint a gondos tervezésen múlik minden. “Amíg a sütőben sül a lasagne, addig főzhetsz egy levest” – tette hozzá. A fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket sem veti meg, azt mondja, sokszor olcsóbbak is. A takarításnál azonban nincs rosszabb: amikor végeztél a főzéssel és rendbe kell tenned mindent, az a legnehezebb az egészben.

(via)

Kapcsolódó cikkeink: