Terhesség

A kismamák 10 típusa a szülőszobában a szülésznő szerint

A szülésznők igazán különleges kapcsolatba kerülnek a páciensekkel, hiszen egy számukra nagyon fontos élethelyzetben kell róluk gondoskodniuk. De milyen típusú kismamákkal találkoznak a munkájuk során?
2018. Augusztus 20.

Az ideges típus

Már akkor látni, hogy nagyon stresszes és ijedt, amikor először a szemébe nézünk – neki hatalmas szüksége van a szülésznő segítségére és támogatására.

A sztoikus típus

Ő már az első perctől kezdve nagyon kiegyensúlyozott, készen áll az újszülöttel való találkozásra, és nincs olyan dolog, ami ki tudja billenteni ebből az állapotból. Felkészült a szülésre, és egy kis útmutatáson kívül nincs is szüksége másra.

A higgadt típus

Ahogy a sztoikus kismamát, úgy őt sem lehet kimozdítani az aktuális lelkiállapotából. Azonban neki szüksége van a szakember tanácsára, nagyon megbízik a szülésznőben, és elfogadja, hogy amit ő javasol, az a legjobb számára és az újszülött számára is.

A határozott típus

Ő az, akinek a szülés menetére is megvan a pontos terve, és teljesen céltudatosan áll hozzá, mint egy elvégzendő feladathoz. Akármi is történjék, igyekszik megfelelni az elhatározásának.

A kiszolgáltatott típus

(Természetesen szülés közben egy kicsit minden nő kiszolgáltatott helyzetben van, de ő az átlagosnál sokkal inkább.) Ő az, aki nagyon bizonytalan, nem tudja eldönteni, mit kellene és mit nem kellene tennie. A szülésznőtől tanácsain kívül egy biztató ölelésre, simogatásra is szüksége van.

A magabiztos típus

Ő az, aki nagyon nyugodtan érkezik meg a szülészetre, hiszen maximálisan fel van készülve a szülésre. Egyáltalán nem fél az előtte álló feladattól, tisztában van azzal, hogy képes véghezvinni.

A hangos típus

Nagyon ideges, amikor a szülészetre érkezik, folyamatosan arról beszél, éppen hogy érzi magát, szülés közben időnként pedig túlordítja az újszülötteket is. A kiabálása mélyről fakad, és a szüléssel kapcsolatos összes érzését beleadja.

A fájdalmat jól viselő típus

Nagyon boldog magától a ténytől, hogy ő most egy gyermeket fog a világra hozni, és ez átsegíti a szülés közben az összes fájdalmon.

A meglepett típus

Ő az, aki a szülés előtt még nagyon ideges, fél attól, ami rá vár, aztán időközben ráébred, hogy ez a folyamat teljesen más, mint ahogy elképzelte, és sokkal jobban viseli, mint amire számított.

A típus, aki Te magad vagy

A nő, aki 9 hónapon keresztül aggódott, hogy mi vár rá, de a szülésnél kiderül, hogy erős, rettenthetetlen, és bármire képes.  Fájdalomcsillapítással vagy anélkül, de képes rá. Akár természetes úton, akár császármetszéssel, de meg tudja csinálni. Csendben vagy hangosan, de sikerült.Akármelyik típus is vagy, lélegzetelállító, amit véghez vittél, vagy amit véghez fogsz vinni. Mert Te, Anya, elképesztő és csodálatos vagy.(Cikk forrása: kidspot.com.au)Kapcsolódó írásaink: