Terhesség

A 3 legegészségesebb reggeli várandós kismamáknak

A reggeli a nap legfontosabb étkezése - hatványozottan igaz ez, ha babát vársz. Íme 3 olyan szuperegészséges, tápanyagokban gazdag reggeli, ami segíti a babád fejlődését.
2018. Június 07.
A 3 legegészségesebb reggeli várandós kismamáknak

1. Kivis-spenótos zöld smoothie mandulatejjel, görög joghurttal és chia maggal

Mit szólnál egy pohár superfood-hoz? Ez a smoothie igazi főnyeremény, hiszen tele van C-vitaminnal (kivi), fehérjével és kalciummal (joghurt). És ugye te is tudod, milyen fontos a megfelelő folsav-bevitel terhesség alatt? A spenót erről is gondoskodik. Végül de nem utolsó sorban a chia mag biztosítja a megnövekedett omega-3 szükségleted is.

Így készítsd el: Egy turmixgépbe tölts fél csésze mandulatejet, fél bögre joghurtot, egy kivit, egy marék spenótot és egy evőkanál chia magot. Majd néhány perc alatt turmixold krémesre!

2. Kemény tojás és avokádó teljes kiőrlésű pirítóson

Kezdd a napot egy nagy adag kolinnal, ami a tojás egyik fantasztikus összetevője és igazi szupersztár tápanyag az babaváró édesanyák számára. A legújabb kutatások szerint többségünk nem visz be eleget belőle, úgyhogy kattanj rá a tojásra! Egy tojássárgája fedezi az ajánlott napi kolin bevitel 1/4-ét. Segíti az agyműködést (szóval többet tuti nem felejtesz el reggelizni), és a baba agyfejlődését különösen a 3. trimeszterben. A pocakod pedig örvendezni fog a teljes kiőrlésű pirítós és az avokádó rosttartalma miatt.

Így készítsd el: Főzz keményre két tojást, közben fél érett avokádót nyomkodj szét villával, sózd, borsozd, majd kend két szelet pirítósra. Végül szeleteld fel a tojásokat, és ezeket is helyezd a tetejükre.

3. Másnapos zabkása dióval és almával

Elképesztően pörgősek a reggeleid? Nos, ez sem lehet kifogás arra, hogy szkippeld a reggelit! Próbáld ki a másnapos zabkását, amit már előző este elkészíthetsz. Reggel elég csak kikapnod a hűtőből és bekanalaznod, míg a gyerekek tízóraiját készíted, de bedobhatod a táskádba és megeheted a munkahelyi asztalodnál is.

Így készítsd el: Egy befőttes üvegben keverj össze fél csésze zabpelyhet, fél csésze tejjel (növényi tej is lehet), egy teáskanál mézzel, szórd meg egy evőkanál apróra vágott dióval, és reszelj a tetejére fél almát. Csavard rá a tetejét, rázd össze alaposan, majd tedd a hűtőbe éjszakára. Másnap: a reggeli tálalva!

(via)

Kapcsolódó cikkeink: