Terhesség

9 mondat, amivel durván a kismamák lelkébe gázolt a párjuk

A reggeli rosszullétek, az egyre növekvő pocak, az álmatlan éjszakák és a többi terhességgel járó kellemetlenség semmi azokhoz a bántó megjegyzésekhez képest, amit ezek a kismamák kaptak!
2021. Július 26.
Sokszor azok bántják meg a kismamákat, akiktől a legkevésbé számítanak rá (Fotó: Getty Images)

Tudjuk, tudjuk, sokszor vadidegen emberek ejtenek el olyan mondatokat, amivel totálisan megsértenek a terhesség alatt, mindez azonban semmi ahhoz képest, ha a leendő apuka száját hagyják el meggondolatlanságok. 9 anyuka mesélte el, hogyan sértette vérig élete párja a várandósság alatt.

“Belátom, hogy az első terhességem alatt kicsit elengedtem magam és mindent megettem, amit csak megkívántam, de amikor ezt a férjem szóvá tette, úgy éreztem, megnyílik alattam a föld. Azt mondta, hogy nassoljak kevesebbet és finoman hozzátette, hogy nem ikreket várunk, így nem kellene három helyett ennem” – osztotta meg Nancy W.

“Borzasztó rosszullétek gyötörtek, és ezt másoknak is elmeséltem. Amikor a 30. héten jártam, a férjem képes volt megkérdezni, hogy miért nem szoktam még meg, hiszen már hónapok óta tart… Bezzeg ha neki van egy kis gyomorrontása, az (szerinte) egyet jelent a világvégével!” – mesélte Natalie R.

“Nagyon kiakadtam a párom válaszán, amikor felvetettem neki, hogy tegyünk egy próbautat a kórházba, ahova 45 perces autóút vezetett. Miért kellene begyakorolnom az útvonalat? – kérdezte. Te dolgozol azon a környéken, nem te fogsz vezetni?!” – avatott be ahernandez16.

“Az orvosommal beszélgettünk, amikor a férjem megkérdezte a dokit, hogy szerinte nem nőttem-e nagyobbra a kelleténél. Annyira kínos volt és közben szörnyen meg is bántott. Terhességi cukorbetegségem volt, így jóval többet híztam annál, amennyit szerettem volna. Rémes volt a férjem szájából hallani a kérdést, főleg egy harmadik fél jelenlétében. Nem is értem, miért nem nekem tette fel ezt a kérdést négyszemközt!” – idézte fel Louise V.

“Az én férjem a vajúdás alatt szólt be nekem. Iszonyatos fájdalmaim voltak, ami miatt káromkodtam. A szobánk ajtaja nyitva volt, így mások is hallhatták, de ez engem akkor a legkevésbé sem érdekelt. A férjem szerint viszont az összes kismamát elüldöztem a szomszédos kórteremből a csúnya beszéddel…” – emlékezett vissza Lynne H.

“Nem volt könnyű terhességem: mindenem fájt, folyamatosan hánytam, sokat híztam és alig aludtam éjjelente. Mindezt felülmúlta azonban a férjem, aki képes volt a fejemhez vágni, hogy torkig van a panaszkodásommal!” – mesélte Rachael S.

“A párom azt mondta: Szívem, hatalmas lett a feneked! Tudom, hogy nem bántó szándékkal mondta, nekem mégis pocsékul esett. Mégis mit várt, hogy fogadok egy ilyen kijelentést?” – morfondírozott Lisa H.

“A férjem a terhesnadrágomat ‘kövér nadrágnak’, a pihenőszékemet ‘kövér széknek’, a szoptatós melltartómat pedig ‘tejeskanna-tartónak’ hívja. Fogalma sincs, mennyire megbánt ezekkel a szavakkal!” – öntötte ki a szívét splsmama2016

“A férjem képes volt feltenni nekem azt a kérdést, hogy terhesnek lenni olyan érzés-e, mint amikor teleeszi magát az ember. Nem hittem a fülemnek, amikor ezt kimondta! Hogy lehet összehasonlítani a babapocakot a teli hassal?!” – méltatlankodott Rosa T.

Forrás: Via