Terhesség

5 legjobb természetes módszer nátha ellen

Ez még akkor is előfordulhat, ha kínosan ügyelsz, nehogy megfázz. Számos alternatív gyógymód közül választhatsz, ha ki akarod kúrálni magad. Összegyűjtöttük az öt legjobb tippet nátha ellen.
2011. Március 06.

A nátha ellen természetes eszközökkel is harcolhatunk

Ezeknek akkor is hasznát veszed majd, ha már nem vagy terhes, hiszen a felesleges gyógyszerszedést mindig érdemes elkerülni. Ráadásul a nátha esetén ajánlott szerek hatásossága nem is egyértelmű.

  • Először is igyál jó sokat! Ez segít abban, hogy a torkodban, orrodban felgyülemlő váladék ne sűrűsödjön be, és könnyen ki tudd fújni az orrod.
  • Másodszor: só! Ez a legősibb fertőtlenítő. A patikában lehet 0,9 százalékos izotóniás sóoldatot kapni. Érdemes ezzel átmosni az orrüreget, vagy csak egyszerűen orrcseppként használni. Tengeri vagy Himalája sóval inhalálni is érdemes. Oldj fel három evőkanál sót két liter forró vízben, majd föléhajolva próbálj az orrodon keresztül lélegezni.
  • Harmadszor: C-vitamin természetes forrásból! Túladagolt tabletták helyett egyél sok narancsot, savanyú káposztát, frissen préselt almalevet, narancslevet citromlével keverve.
  • Negyedszer: hagyma! Vágj össze két nagyobb fej vöröshagymát, és hagyd az ágyad mellett illatozni éjszakára. A hagymának erős váladékoldó hatása van, a letapadt nyákot is remekül oldja. A hagyma vörös héjából készített főzet pedig remek köhögéscsillapító, és inkább az édes ízt érzed benne a jellegzetes hagymaíz helyett. Emellett jöhet a hagymasaláta is!
  • Ötödször: frissen reszelt torma! Ettől aztán biztos kapsz újra levegőt, a legmakacsabb orrdugulás is elmúlik tőle. Keverd könnyű vajkrémbe, kend fokhagymás pirítósra. Fokhagymával együtt igazi csodafegyver!

További természetes gyógymódokat itt találhatsz

További cikkeink nátha témában:

Forrás: Kismama magazin