Terhesség

10 egészséges és finom rágcsálnivaló

Sok kismama kívánós lesz és szíve szerint egész nap nassolna valamit. Ám a saját maga, valamint a magzat egészsége miatt nem mindegy, mit eszünk ilyenkor.
2017. December 23.
Egészséges rágcsálnivalót készíthetsz édesburgonyából

Azzal szerencsére egyre többen tisztában vannak, hogy kismamának lenni nem azt jelenti, hogy két fő helyett kell enni. Illetve az is egyre elterjedtebb, hogy ilyenkor nem kell kétpofára tömni a chipset vagy a csokoládét, hiszen nem mindegy, milyen tápanyagokhoz jut így a magzat.

Néha mégis jó azért valami finomságot nassolni. Erről nem kell lemondanunk, csak egy kicsit oda kell figyelni arra, hogy mit eszünk. És ha utánajárunk, rájöhetünk, vannak igenis finom, de egészséges rágcsák, amiket nem csupán kismamák fogyaszthatnak.

Héjában sült krumpli joghurttal és metélőhagymával

Igazi krémes finomság, amelyet bátran fogyaszthatsz. A krumplit ne sózd meg, így az körülbelül 281 kalóriát tartalmaz majd, negyed bögre görög joghurtban nagyjából 32 kalória van, míg egy evőkanlányi, apróra vágott, nyers metélőhagymában csupán 1 kalória van.

Gyümölcsös sorbet

Ha meleg van, nincs, ami jobban esne egy finom fagyinál – azaz de, a házilag készült sorbet. A legjobb, hogy otthon könnyen el tudod készíteni, bármilyen idénygyümölcsből, de akár fagyasztottat is használhatsz hozzá. Például bogyós gyümölcsöket és jeget összeturmixolhatsz, és már készen is van az egészséges finomság. Esetleg ha van hozzáillő, házilag készült szörpöd, azt is tehetsz hozzá. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, csak tőled függ, mi kerül bele az édességbe.

Smoothie

A smoothie készülhet zöldségből és gyümölcsből is, és mindehogyan fantasztikus! Ha fáradékony vagy, próbáld ki ezt a nagyon finom egészségturmixot,  de görögdinnyéből is fergeteges italokat lehet készíteni. 

Szárított gyümölcs és apró magvak

Az előrecsomagolt finomságok, mint mondjuk a diákcsemege, remek nassolnivalók, a sótlan keverékeket mindenképp érdemes előnyben részesíteni. Egészséges és finom, mi kell még?

Gyümölcsös joghurt

Na itt semmiképp sem a boltira gondolunk, hanem arra, hogy friss gyümölcsöket keverj bele némi joghurtba! Egy doboz görög joghurt úgy 100 kalóriát tartalmaz, egy bögrényi kiwiben 42 kalória van, szintén egy bögrényi barackban pedig 61.

Chips édeskrumpliból

Már itthon is egyre többen termesztenek batátát, de a különböző üzletláncokban is gyakran lehet jó áron venni édeskrumplit. Szeld fel vékonyra, tedd rá sütőpapírra, locsold meg kevés olívaolajjal, vágj rá friss rozmaringot és süsd meg! Finom és egészséges rágcsa lesz belőle.

Alma, mandula, sajt

Ez a klasszikus trió minden kismama kedvencévé válhat. Ha nem próbáltad még együtt ezeket, adj nekik egy esélyt! A tápanyagtartalmának köszönhetően egy egész délutánra elegendő energiát nyerhetsz belőle!

Zabkása, dió, mazsola

Remek az emésztőrendszer számára, hamar elkészül, minket meggyőzött! A dió ráadásul már önmagában is jót tesz a bélflórának

Fűszeres alma

Szeletelj cikkekre egy (vagy több) almát, szórd meg fahéjjal és szerecsendióval, majd dobd be pár percre a sütőbe. Mit szólsz?

Avokádó toast

Teljes kiőrlésű kenyéret piríts meg kicsit olívaolajon, majd fektess pár szelet avokádót. Megszórhatod magvakkal, facsarhatsz rá néhány csepp citromot, de ha édesen ennéd, akkor egy kevés mézzel édesítsd. 

Még több egészséges nasi: