Egyéb

Több évtizednyi próbálkozás után született gyermeke egy 70 éves nőnek

Egy 54 éve házas indiai párnak több évtizedes sikertelen próbálkozás után született meg az első gyermeke a közelmúltban.
2022. Augusztus 13.
Több évtizednyi próbálkozás után született gyermeke egy 70 éves nőnek (Fotó: Getty Images)

A most 70 éves édesanya sikeres IVF megtermékenyítés után hozhatta világra első gyermekét a hét elején. A Mirror szerint 1968 óta próbálkozott a házaspár, hogy megfoganhasson a gyermekük.

A boldog 75 éves édesapa, Gopichand elmondta: “Chandravati (a felesége – a szerk.) szeméből újra és újra kicsordulnak a boldogság könnyei”.

Gopichandot katonaként lábon lőtték, ami egy olyan sérüléshez vezetett, amely megnehezítette a pár gyermekvállalását. A helyi média szerint az édesanya és a baba is jól vannak.

A pár rendszeresen járt orvosi vizsgálatokra a több mint öt évtizeden át tartó próbálkozás ideje alatt. Egy rokonukon keresztül kerestek meg egy termékenységi központot, és a harmadik IVF körben sikerült Chandravati-nak teherbe esnie.

A pár beszélt arról, hogy annak ellenére, hogy nagyon örültek annak, hogy végre megfogant a gyermekük, voltak bizonyos fenntartásaik azzal kapcsolatban hogy ebben a nem megszokott életkorban szülessen gyermekük.

A portál a New Indian Express alapján írt arról, hogy a pár éppen időben kapott még IVF kezelést, mert idén júniusban életbe lépett egy új törvény Indiában, ami miatt az IVF meddőségi központok nem kezelhetnek 50 év feletti nőket és férfiakat.