Teherbeesés

Ovulációs kalkulátor: ez is segít teherbeesni

Ha növelni szeretnéd az esélyét a teherbeesésnek, akkor használhatsz ovulációs kalkulátort is - ezzel tudatosabban vághattok bele a babaprojektbe. Mutatjuk, hogy működik a kalkulátor.
2017. Október 19.

Próbáld ki ovulációs kalkulátorunkat, nézd meg, mikor vagy fogamzóképes!

Könnyedén ki tudod számolni, hogy mikor is érdemes összebújnod a pároddal annak érdekében, hogy minél egyszerűbben megfoganjon a tervezett babátok. Ehhez pusztán ismerned kell a testedet, a menstruációs ciklusodat.

A szabályos női ciklus általában 28 napig tart, a ciklus a menstruáció első napjával kezdődik. Az ovuláció eben az esetben a 14. napon következik be: az érett petesejt a petevezetékbe kerül, ha ekkor találkozik a hímivarsejttel, akkor bekövetkezhet a megtermékenyülés. Ha nem pont 28 napos a ciklus, az sem probléma, ilyenkor a ciklus hosszából 14 napot visszaszámolunk, akkor megkapjuk a peteérés valószínűsíthető időpontját.

A kilökődés után 24 óráig marad életben a petesejt, a spermiumok 2-3 napig élnek. Jelek is utalnak az ovulációra: peteérés környékén az ébredési testhőmérséklet pár tizeddel megemelkedik, s a méhnyaknyák átlátszó, folyékonyabb állagú lesz sűrű fehér helyett.

Kapcsolódó cikkeink: