Teherbeesés

Ne várj 5 évig, ha nem jön össze a baba

Nem szabad sokáig várni, ha nem fogan meg a baba: 1-2 év próbálkozás után lombikcentrumhoz kell fordulni. Ma Magyarországon éppen olyan magas színvonalú a lombikkezelés, mint nyugaton.
2018. Január 09.
Ne várj 5 évig, ha nem jön össze a baba

Ezt Kaáli Géza, az idén 25 éves Kaáli Intézet alapítója az InfoRádió Aréna című műsorában mondta. Kaáli Géza a Závecz Intézet kutatását is idézte a műsorban, ami szerint a megkérdezettek 98 százaléka egyetért a lombikbébi-programmal, tehát nem okoz problémát a társadalmi megítélésben az eljárás, akkor sem, ha a tavalyi, a győri megyéspüspök elhíresült kijelentése hosszú vitához vezetett.

Kaáli Géza szerint ma Magyarországon ugyanolyan magas színvonalú a lombikkezelés, mint Párizsban vagy New Yorkban és arra hívta föl a figyelmet, hogy 1-2 év sikertelen próbálkozás után lombikbébi centrumhoz kell fordulni, nem szabad további éveket várni.

A meddőség a szakember véleménye szerint nem csupán az érintett családokat sújtja, hanem az országot is: a demográfiai problémákhoz minden vágyott gyermek megszületése a megoldás.

Kapcsolódó cikkeink lombikprogram témában:

Forrás: Infostart.hu