Teherbeesés

Erősebb kapcsolatra vágysz? Figyeljétek egymás arcát a pároddal!

Az emberek arca rengeteg információt hordoz, és ha megtanuljuk felismerni, miket árul el, a szakértők szerint még a házastársi kapcsolatunk is erősebb lehet. Íme öt dolog, amit a partnerünk arca árulhat el!
2019. December 01.
Erősebb kapcsolatra vágysz? Figyeljétek egymás arcát a pároddal! (Fotó: iStock)

Ezt a jelet keressük egy vita után

Ha egy veszekedés után valaki megfogja az orrát, az annak a jele, hogy szüksége van egy kis térre, gondolkodási időre. Ez pontosan azt jelzi, hogy egy mély lélegzetet akar venni, és átgondolni a hallottakat.

Miről árulkodnak az ajkak?

Ha valaki megfogja az alsó ajkát, az azt jelenti, hogy épp egy problémát próbál megoldani, vagy megszabadulni egy gondolattól. A beharapott, lenyomott ajak viszont azt jelenti, hogy az illető frusztrált, vagy nem ért egyet valamivel. Ilyenkor valószínűleg mondana valamit, amit mégsem mond ki, nehogy túl kritikusnak vagy bántónak tűnjön.

Mit jelent, ha a férfi tükrözi a nő mozdulatait?

Azok a párok, akik boldog kapcsolatban vannak, gyakran másolják egymás mozdulatait. Ha ugyanúgy viselkednek, gyakran megérintik egymás karját, másolják egymás arckifejezését, az harmonikus kapcsolatról árulkodik. Ha pedig a férfi kedvesen, elragadóan néz a feleségére, egészen biztos, hogy erős a kapcsolatuk.

Ez a nézés rossz jel lehet

Ha valaki a partnerére néz, majd elkapja a tekintetét, az nem kecsegtet sok jóval. A lesütött szemek, vagy ha az illető nem koncentrál a partnerére, ránéz egy pillanatra, majd tovasiklik a tekintete, az bizony az elveszett tisztelet jele.

Ez segítheti a jobb kommunikációt

Amikor a partnerek ismét közelebb szeretnének kerülni egymással, valószínűleg igyekeznek kettesben tölteni az idejüket, hogy megint egymásra összpontosíthassanak. Ez természetesen remek módszer, de nem árt előtte egy kis alapozó gyakorlat, amely segít jobban kommunikálni. Remek trükk, ha hetente néhány alkalommal leülnek egymással szembe, majd öt percen keresztül egymás szemébe néznek anélkül, hogy bármit mondanának egymásnak. Fontos, hogy semmiféle zavaró zaj vagy zene se legyen a háttérben.

Az egymás szemébe nézés segíti a mélyebb kötődést, mert endorfinokat szabadít fel, azaz boldogsághormont, amely segít szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ez akár hazugságdetektorként is működhet, mert ha az egyik fél nem képes erre, ott baj van. A szerelmes emberek képesek így egymás szemébe nézni – sőt, az okoz nekik nehézséget, hogy abbahagyják.

(VIA)

Kapcsolódó írásaink: