Kisgyerek

Vállalja a felelősséget a Bajcsy Zsilinszky kórház

A kórház saját belső vizsgálata megállapította, hogy ők a felelősek a két éves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban.
2019. Április 30.
Vállalja a felelősséget a Bajcsy Zsilinszky kórház

Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház a két éves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban – értesült a Népszava.

A kórház 2019. április 29-én zárta le saját belső vizsgálatát és megállapította, hogy a kórháznak mint ügyeletesnek, el kellett volna végeznie az elsődleges szakorvosi ellátást, vagy telefonos értesítés után kellett volna továbbküldenie a beteget a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára.

Ahogy mi is írtunk róla korábban egy két éves kisfiú kirándulás során szenvedett szemsérülést és csak 21 órával később látták el megfelelően, mert egyik kórházból a másikba küldték.

A mentőt a mentésirányító az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky Kórházba irányította. Időközben azonban kiderült, hogy a Bajcsynak nincsenek eszközei gyerek altatásához, ezért a mentőt továbbküldték a Semmelweis Egyetem Szemklinikájára.

A vizsgálat eredményéről a Bajcsy kórház igazgatója tájékoztatta a Semmelweis Egyetem rektorát. Az SE a sérült kisfiú ellátásáról korábban közleményében azt írta: a klinikájára április 18-án délután érkező, gyermeket soron kívül, a szakma szabályainak megfelelően ellátták, függetlenül attól, hogy ezen a napon a klinika nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt fővárosi intézmények között.

Forrás: Népszava