Kisgyerek

Szörfölj a gyerekkel!

Az Európai Bizottság 2012 januárjában indított honlapja kifejezetten gyerekek számára íródott. Egyszerű nyelvezettel, érthetően írnak a gyerekjogokról, az Unióról és a tagállamokról.
2012. Január 25.

A Gyereksarok (Kid’s Corner) honlapot, mely huszonkét nyelven érhető el, játékok, kvízek teszik még élvezetesebbé kicsik és nagyok számára. Az új oldal, az Európa-honlaphoz tartozik. Célja, hogy a gyerekek és a tinik is átlássák az unióval kapcsolatos kérdéseket, melyek mindannyiunk életére befolyással vannak. A szépen illusztrált, animált oldalon a gyerekek két szinten oldhatnak meg feladatokat, az egyszerűbbek a 6-12 éves korosztálynak, a bonyolultabbak 13-18 éveseknek szólnak. A honlapon kiegészítő játékok is találhatók, melyek segítségével megismerkedhetnek a gyerekek a pénznemekkel, az ökológiai gazdálkodással vagy az infláció hatásaival.

Multikulturális naptár mutatja be az EU-országok különböző vallásainak, kultúráinak fontosabb ünnepeit. Linkek adnak eligazítást arról, hogy bizonyos témákról bővebben hol olvashatunk, valamint linkkel mehetünk át a már korábban kialakított Tanár-segéd oldalra is, ahol pedagógusoknak adnak ötleteket ahhoz, hogyan magyarázzák el diákjaiknak az Európai Unió működését és az ezzel kapcsolatos adatokat, tényeket – olvasható a Tempus honlapján.