Kisgyerek

Sikerült összegyűjteni a 700 milliót Zente kezelésére

A jó hírt Zente édesanyja jelentette be kisfiának létrehozott Facebook oldalán, ahol a gyűjtést indították.
2019. Szeptember 25.
(Forrás: Facebook)

Ahogy korábban a Babaszoba.hu is megírta, a nagyon ritka betegséggel, SMA-val (gerincvelői izomsorvadás) küzdő kisfiú számára a reményt adó kezelés nagyon költséges, a gyógyszer 700 millió forintba kerül. Kezelés nélkül az SMA halálos kimenetelű betegség.

A másfél éves kisfiú kezelésére édesanyja indított kampányt a Facebook-on, hogy a méregdrága gyógyszert adakozásból tudják fedezni. A családnak forintban, euróban és fontban is adakoztak, kedd estére már közel 592 millió forint, 90 ezer euró és 12 ezer font gyűlt össze, szerda reggelre pedig meglett a 700 millió forint.

Zente édesanyja az alábbi poszttal jelentette be, hogy összegyűlt a pénz:

Az édesanya arra kér mindenkit, hogy ne utaljanak több pénzt, mert a létrehozott az alapítvány nem közhasznú, így a beérkező összeget csak Zente kezelésére lehet fordítani, másnak nem tudnak adni így a pénzből. De arra kér mindenkit, aki még adakozott volna, hogy más magyar SMA-val élő kisgyereknek vagy felnőttnek küldje a pénzt, amit Zentének szánt volna, hiszen nem ő az egyetlen beteg.

Az összes néhány hét alatt jött össze, augusztus végén kezdte meg a gyűjtést Zente családja, amit Mága Zoltán hegedűművész 1 millió forintos felajánlása kezdett jobban beindítani, és szeptember 17-én pörgött fel igazán a kampány a közösségi médiában. Mága Zoltán amellett, hogy pénzt utalt a kisfiúnak, a nagyobb vagyonnal bíró magyarok felé adományozásra buzdító posztot is közzétett Facebook oldalán.