Kisgyerek

Programajánló hétvégére

Állati zenés ábécé, szakuraünnep, kreatív művészeti foglalkozás - ez csak néhány az általunk összegyűjtött programok közül. Szemezgessetek belőlük, használjátok ki a hétvégét!
2013. Április 12.

Programajánló hétvégére

Bíró Eszter idén új, gyerekeknek szóló lemezzel és színpadi produkcióval jelentkezik. Két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ábécé betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal. Az április 14-én megrendezésre kerülő előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, jó muzsikával, ahol a különböző zenei műfajok is megmutatkoznak. Az ábécé megszerettetése mellett az állatokról, a környezetvédelemről, a helyes étkezésről és a gyerekek közötti toleranciáról is szó esik a dalokban.

Programajánló hétvégére

Jegyár: 1000 Ft

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria

Budapest II., Templom u. 2-10.

Időpont: 11.00

Forrás: www.kulturkuria.hu

Szakuraünnep a Füvészkertben

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett szakuraünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. A Füvészkert április 13-án és 14-én is várja a látogatókat, a pontos programról a Füvészkert honlapján tudtok tájékozódni. Lesznek többek között kézműves-gyerekfoglalkozások a tavasz és a japán kultúra jegyében, harcművészeti bemutató, japán dobegyüttes, kandzsi tánc, japán manga- és képregényklub, sakuhacsi-bemutató.

Belépőárak: felnőttjegy 850 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 400 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 2000 Ft

Helyszín: Füvészkert

Budapest VIII., Illés u. 25.

Nyitva tartás: 9.00-17.00

Forrás: www.fuveszkert.org

Programajánló hétvégére

MUS-E – Kreatív művészeti foglalkozás

A MUS-E (Musique-Europe) mintaprogram a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1993-ban indult útjára. A művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a művészek révén olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és újraértelmezésére, továbbgondolására.A programban részt vevő hivatásos művészek különböző művészeti ágak – zene, tánc- és színházművészet, képzőművészet – képviselői. A MUS-E foglalkozásokon vezetésükkel e művészeti ágak találkoznak zenéhez kapcsolódó kreatív tevékenységben. A rendezvény április 13-án lesz.

A programon iskoláskorú gyerekek vehetnek részt szüleikkel.

Jegyár: 1000 Ft gyermekenként

Helyszín: Művészetek Palotája

Budapest IX., Komor Marcell u. 1.

Időpont: 16.00-17.30

Forrás: www.mupa.hu

Játékország

Ha szívesen nosztalgiáztok, és megmutatnátok a gyerekeknek, hogy régen milyenek voltak a játékok, vigyétek el a lurkókat a Közlekedési Múzeumba a hétvégén. A bakelit Pobedától a holdautón keresztül a bűvös kockáig az 1945 és 1989 közötti magyar játékgyártás történetét mutatja be a Játékország című kiállítás. A kiállított több mint 300 játék között láthatók prototípusok, filléres trafikáruk, olyan játékok, amelyek évtizedeken keresztül minden gyerekszobában megtalálhatók voltak, valamint olyanok, amelyek 50 éve népszerűek, és a mai napig kaphatók. A kiállításon megtekinthettek egy ’70-es évek végi panel lakásbelsőt, a korra jellemző játékokkal, illetve egy 1950-es éveket idéző játéktervező irodát.

Belépő árak: teljes árú jegy 1400 Ft, kedvezményes jegy 700 Ft

Helyszín: Közlekedési Múzeum

Budapest, XIV., Városligeti krt. 11.

Nyitva tartás: 10.00-17.00

Forrás: www.mmkm.hu

Programajánló hétvégére

Nyughatatlan Micó, avagy a világ összes kincse

Április 14-én mutatja be az Erzsébetligeti Színház Nyughatatlan Micó történetét egy jazzmesejátékon keresztül. Micó igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered…

Belépőárak: felnőttjegy 1200 Ft, gyerekjegy 900 Ft, családi jegy 3200 Ft

Helyszín: Erzsébetligeti Színház

Budapest, XVI., Hunyadvár u. 43.

Időpont: 11.00

Forrás: www.corvin16.hu

Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

Tavaszköszöntő a Sebesvíz zenekarral

Tavaszköszöntő táncház, bábbal, mesével, énektanítással április 13-án. Vigyétek el a gyerekeket, és nézzétek meg Szent György vitéz küzdelmes viaskodását az irgalmatlan sárkánnyal!

A programot 5 éves kortól 12 éves korig ajánlják.

Belépőárak: felnőttjegy 600 Ft, gyerekjegy 400 Ft, családi jegy 1200 Ft

Helyszín: Mesemúzeum

Budapest I., Döbrentei u. 15.

Időpont: 11.00

Forrás: www.mesemuzeum.hu