Kisgyerek

Meglógott két gyerek az oviból mínusz 45 fokban

A két kislány a szüleiket akarta meglepni azzal, hogy hazamennek az oviból. Nem volt jó ötlet, odakint mínusz 45 fok volt.
2019. Január 28.
Meglógott két gyerek az oviból mínusz 45 fokban

Szibériában aznap, amikor a gyerekek nekiindultak egyedül, mínusz 45 fok volt. Az év egyik leghidegebb napján jutott eszükbe, hogy elszökjenek az oviból, fagyási sérüléseket szereztek, kihűltek. Az egyik kislány, az ötéves Léna jelenleg is kórházban van, három ujja fagyott meg a hidegben. Édesanyja, Jevdokija Kutukova szerint a gyerek sokkos állapotban van – írja a hvg.hu a BBC nyomán.

Az óvónők nem vették észre, hogy a két kislány meglógott, csak akkor derült ki, hogy eltűntek, amikor Léna anyukája megérkezett az oviba a lányáért. Az anyát közben a nagypapa értesítette arról, hogy Léna otthon van, hazaért. Útközben egy járókelőtől kapott sálat, hogy ne fázzon annyira.

A másik kislány viszont eltévedt és csak egy órával később találták meg, egy házban keresett menedéket. “Hála az égnek, eszébe jutott, hogy bemegy valakihez. Neki szerencsére nincsenek fagyási sérülései, csak nagyon fázott” – mondta Kutukova a Siberian Timesnak.

Az óvodában vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy tudtak a gyerekek észrevétlenül elmenni.

Forrás: HVG.hu