Kisgyerek

Már negyvenkét éves a My Girl című film kislánya – így néz ki ma

Gyönyörű kislány volt egykor, legalább olyan szép felnőtt lett.
2022. Március 07.
Fotó: Kiwireport

Biztos sokan megkönnyeztétek, és persze megmosolyogtátok a kilencvenes években Vada történetét. A My Girl című film kislánya mindenféle rejtélyes betegségeket képzelt be magának, hogy környezete figyelmét felhívja. Nem csoda, hogy erre vágyott, hiszen édesanyja már születésekor meghalt. Társa ebben a küzdelemben Thomas lett. De még ennél is érdekesebb a szereposztás: Vada édesapját Dan Aykroyd, ismerősét Jamie Lee Curtis alakította. Barátja karakterét az akkor frissen sztárrá vált Macaulay Culkin hozta, főszereplőnek pedig egy addig ismeretlen kislányt, Anna Chlumsky-t választották. Neki egyébként nem ez volt az első nyilvános szereplése, hiszen anyja már három hónapos kora óta – a nyolcvanas években – hordta castingokra, és kapott is különféle modellmunkákat. Nem csoda, hiszen angyali volt az arcocskája – minket Palvin Barbarára emlékeztet, de egy sor más topmodellt is mondhatnánk.

“Ami leginkább befolyásolt akkoriban, hogy néha, pár hónapra kivettek az iskolából. Azért mondom, hogy nem voltam sztár, mert a legtöbb időt azért mégiscsak az iskolában töltöttem Chicagóban. A filmezés inkább olyan volt, mint egy hobbi” – mesélte egy interjújában erről az időszakról.

Az amerikai dráma-filmvígjáték Howard Zieff rendezésében végül sikeres lett. De mi lett Annával, hiszen az ő neve nem igazán lett közismertté.

Először is a filmnek elkészült a második része, de aztán nem volt folytatás. Furcsa, de Anna nem igazán kepesztett azért, hogy a showbizniszben maradjon (vagy talán egyáltalán nem voltak felkérései). Civil munkákat vállalt, irodai asszisztens volt és hasonlók. Ám hét év után rájött, hogy ezeket nem igazán szereti, és talán mégis a színjátszás az ő útja. Megpróbált visszakerülni a szakmába, és ez tulajdonképp sikerült is neki, ha nem is az első vonalban.

Ilyesmikben játszott: Vegyünk új mamit!, Gold Diggers, A Child’s Wish, Ámor nyila, A kiválasztott, The Good Guy, 12 Men of Christmas, Egy kis gubanc.

Ami a magánéletét illeti: még az egyetemen ismerte meg férjét, Shaun So-t, akivel 2008-ban házasodtak össze, és két lányuk született, ők ma kilenc- és hatévesek.

Már negyvenkét éves a My Girl című film kislánya - így néz ki ma

Fotó: Getty

Ami viszont már nagy dobásnak számít, az az HBO Az alelnök sorozata, amit rengeteg díjra jelölték, majd az idei Inventing Anna című Netflix-produkció amelynek ő az egyik főszereplője.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy dolgozhattam” – nyilatkozta a negyvenkét éves színésznő ezzel kapcsolatban a Forbes-nak. Hozzátette, hogy már igencsak hiányzik neki, hogy színpadon, közönség előtt is játszhasson.

Már negyvenkét éves a My Girl című film kislánya - így néz ki ma

Fotó: Getty