Kisgyerek

Mama gyorsétterme: Csokis-áfonyás-mogyorós muffin

A cukros megoldások helyett fő... sül az egészség. Remek hétvégi desszert.
2012. Május 31.

CSOKIS-ÁFONYÁS-MOGYORÓS MUFFIN

Hozzávalók

szárazak:

egy és háromnegyed bögre teljes kiőrlésű liszt

fél teáskanál sütőpor

egy teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál só

egy evőkanál natúr kakaópor

egy teáskanál őrölt fahéj

egy bögre durvára vágott törökmogyoró

5 deka durvára vágott, 99% kakaótartalmú csokoládé

nedvesek:

két tojás

½ deci natúr joghurt vagy kefir

1 deci olívaolaj

három-öt evőkanál méz (ízlés szerint)

egy evőkanál vaníliakivonat

egy marék friss áfonya

díszítésnek:

két marék durvára vágott törökmogyoró

Beállítom a sütőt 195 fokra. Két tálban alaposan elkeverem külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat, majd a kettőt egy villa segítségével lazán összedolgozom annyira, hogy egyenletes legyen a tészta, de vigyázni kell, hogy ne köpüljem túl, mert különben nem lesz jó a kész muffin állaga. A muffinsütő formákat kibélelem kapszlikkal, megtöltöm őket a muffinmasszával, megszórom a díszítésnek szánt mogyoróval, és már mehet is a sütőbe 20 percre.

Mindösszesen 10 perc összedobni ezt a vendégvárót, ami, lássuk be, aránytalanul kevés idő a megtérüléshez képest: sütiillattal és házi sütésű meleg finomsággal kényeztetheted a környezeted. Reggelire vagy uzsonnára is kiváló egy pohár zabtej vagy frissen préselt narancslé mellé… vagy csak úgy.

További recepteket itt találsz.

Mama gyorsétterme: Csokis-áfonyás-mogyorós muffin

További egészséges finomságok:

  • Banános-zabpelyhes muffin
  • Mennyei kevert tészta dióval és barackkal
  • Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya
  • Almás kenyértorta