Kisgyerek

Majdnem a mosógép lett a veszte a kisgyereknek

Tanulságos és egyben ijesztő történetet osztott meg egy anya. Kis híján tragédia történt, ami könnyen megelőzhető lenne, ha lenne gyerekzár a mosógépeken is.
2022. Május 23.
Majdnem a mosógép lett a veszte a kisgyereknek (fotó: Getty Images)

Az anya, Lindsey McIver azzal kezdi posztját, hogy sokat hezitált, hogy egyáltalán megossza-e a történetüket, mert tartott az anyaszégyenítéstől, de végül úgy döntött, tanulságos lehet mások számára, ami velük történt.

A családnak elromlott a mosógépe, újat vettek. “Aznap azzal töltöttük az estét, hogy a gyerekekkel a lábunk alatt beszereltük az új gépet. Többször is elmondtuk nekik, hogy nem nyúlhatnak hozzá. Úgy tűnt, hogy ezt mindannyian megértették. Másnap kora reggel a négyéves fiunk sírására ébredtünk, annyira sírt, hogy alig tudott beszélni. Miközben próbáltam megérteni, mit mond, a férjem kirepült az ágyból, és lerohant a lépcsőn. Ekkor jött a felismerés. A fiam annyit mondott: Kloe. Belül. Mosógép” – írja a hátborzongató történetet az anya, amit a 24/7 MOMS Facebook oldalán osztott meg.

Majd így folytatja: “Mire elértük a mosókonyhát az alagsorban, a hároméves kislányom, Kloe, a légmentesen lezárt mosógépbe volt ZÁRVA. A gép zúgott és megtelt vízzel. Sikoltozott, de nem lehetett hallani.”

Szerencsére a szülők gyorsan le tudták állítani a gépet, kinyitották az ajtót és kihúzták a kislányt. A fején lévő néhány apró dudortól és a vizes ruháktól eltekintve jól volt.

“Miután végig mentünk az összes “mi lett volna, ha” kérdésen, tudtuk, hogy áldottak vagyunk, és Isten megkegyelmezett a mi édes lányunknak.”

Az anya azt írja, hogy azért teszi közzé a történetüket, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a gyerekek igen találékonyak és kíváncsiak, és soha, egy pillanatra se higgyük azt, hogy ha tisztában vannak a dolgok veszélyeivel.

“Ezt a képet azután készítettem, hogy a mosógép ajtajára gyermekbiztonsági zárat szereltünk. Találtunk egy gyermekzár funkciót is a beállításokon, amely, amíg be van kapcsolva, nem engedi elindítani a mosógépet. De az ajtót nem zárja le. Még nem is használtuk a gépet, így nem néztük meg a beállításokat. Szeretnék mindenkit arra biztatni, akinek ilyen típusú elöltöltős mosógépe van és kisgyermekei, vagy akár unokái vannak, hogy zárja le az ajtót gyermekzárral, és mindig tartsa bekapcsolva a gyermekzár beállítást!”

“Tisztában vagyok vele, hogy megakadályozhattuk volna ezt az esetet. Éppen úgy, ahogy a medencebalesetek, vagy amikor egy gyereket az autóban hagynak. Egy anya megszégyenítése senkinek sem jó. Nyíltan és őszintén kell beszélnünk a hibáinkról, hogy segítsünk egymásnak megóvni a gyerekeinket. És hidd el, eleget ostorozom magam a történtek miatt.”