Kisgyerek

Két szó, amivel leállíthatod a hisztit

Egy apa kitalált valamit, amivel a legtöbb vitát le tudja zárni és az indulatokat is csillapítja.
2021. Szeptember 20.

Ha van gyereked, ismerős a helyzet: elindul a követelőzés: egy új játék, lógás a suliból, valami, amit nem tudsz vagy akarsz teljesíteni, de a gyerek hajthatatlan. Te pedig hiába magyaráznád, az érvek itt mit sem érnek.

Egy apuka a Redditen viszont állítja, hogy az “én is” kifejezés csodákat tud tenni. “Amikor a gyerekünk olyasmit kér, ami egyáltalán nem lehetséges, azt mondom, én is. És ezzel általában vége a vitának”- írta.

Példával is illusztrálta. Amikor fia elkezdett hisztizni, hogy ő most azonnal vitorlázni akar menni, az apa csak annyit válaszolt: Én is.

A vita pedig itt véget is ért.

Ez a két szó ugyanis együttérzést kelt, és a gyerek azt érzi, az ő oldalán állunk.

A kommentelők lelkesednek a módszerért. Egyikük ezt írta: “Igen! Én is ezt mondom. Az érzelmeknek is jó, főleg ha a gyerek dühös, szomorú vagy frusztrált. Én is szomorú vagyok. Bárcsak tovább maradhattunk volna a parkban!”

Egy másik hozzászóló is ünnepli az ötletet. “Mi főleg olyankor használjuk, ha a gyerekünk épp dührohamot kapna, mert nem adunk neki édességet. Ilyenkor azt mondjuk együttérzően, hogy bárcsak egész nap ehetnénk édességet! A fantáziájában adjuk meg nekik, amit szeretnének. És ez minden alkalommal beválik.” Még egy gyermekgondozási szakember is bejelentkezett, hogy időnként ő is használja a módszert, és neki is remekül működik.

(Cikk forrása: parents.com)