Kisgyerek

Javítani kell az együtt töltött idő minőségén is

Minél több segítséget ad a kormány a családoknak, annál több lehetőségük lesz arra, hogy az együtt töltött idejük minősége javuljon - Novák Katalin szerint.
2019. Május 20.
Javítani kell az együtt töltött idő minőségén is

A családoknak több lehetőségük lesz az együtt eltöltött idejük minőségén javítani, ha minél több segítséget kapnak a kormánytól- nyilatkozta Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap a 24. Aldi Női Futógála családi futásán.

Novák Katalin kiemelte: a közös sportolás a minőségi időtöltés egyik formája. A sportolással a nők jó példát mutathatnak gyermekeiknek, és ezzel szolgálják családjuk egészségét is – mondta a politikus, aki gyermekeivel a családi futáson, majd azután a tíz kilométeres távon is indult.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az élsport és az utánpótlás-nevelés fontossága mellett a szabadidősport jelentőségét hangsúlyozta az MTI-nek.

A nők sportban betöltött szerepéről megjegyezte: száz éve még alig voltak női sportolók, mára viszont a nőkből is válhat példakép.

A 24. Aldi Női Futógálára közel 9600-an neveztek – tájékoztatta az MTI-t Kocsis Árpád versenyigazgató. Elmondta: hét különböző távon várták a versenyzőket, a leghosszabb és legnépszerűbb a tíz kilométeres futás volt, de 600 méteres családi futás és váltóverseny is szerepelt a programok közt. Utóbbi kettőben férfiak – például apukák, nagypapák és fiúgyermekek – is indulhattak.

Az eseményen megjelentek a Családbarát Magyarország program legújabb látványelemei: információs sátor, játéktér, és baba-mama-papa sátor is várta a családokat.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI