Kisgyerek

Járgánymánia

Három- és ötéves kor között élvezik a gyerekek legjobban, ha hajókázhatnak, kisvonatozhatnak, vagy valami különleges járgánnyal juthatnak előre. Ilyenkor nem is az úticél, hanem a maga az utazgatás a program. Igazi apás, családi időtöltés!
2011. Június 13.

Vízibusz

Budapesten a BKV menetrend szerinti hajójárataival Pünkösdfürdőtől a Boráros térig utazhattok. Kiszállhattok a Margitszigeten sétálni, fagyizni, vagy strandolhattok a Pünkösdfürdői strandon, amely csak két percre van a hajóállomástól, aztán vissza is utazhattok egy későbbi járattal. A fedélzeten erősen süt a nap, miközben a menetszél kellemesen hűt, tehát feltétlenül gondoskodjatok napvédelemről és egy könnyű pulcsiról.Felnőttek 900 forintos jegyért, négyévesnél idősebb gyerekek 450 forintért utazhatnak. Érdemes tízórait vinni, üdítők a hajón is kaphatók.Menetrend és információk

Fogaskerekűvel és Gyerekvasúttal

A Városmajortól a Széchenyi-hegy végállomásig juthattok el a Fogaskerekűvel, majd onnan a 11,2 km hosszú útvonalon közlekedő Gyerekvasúttal a Hűvösvölgyig. Szép kis útvonal, érdekes járművek, apa és a gyerkőc megcsodálhatják a különleges fogaskerekeket, amelyekkel felkapaszkodik a hegyre a vonat. A gyerekvasúton pedig 10-14éves gyerekvasutasok látnak el bizonyos feladatokat, és minden olyan kicsi! Ha futja az időtökből, bárhol megszakíthatjátok az utazást egy jó kis kirándulás kedvéért, de ha a kistesót is viszitek babakocsiban, akkor a Hűvösvölgy a legjobb.

2011. június 23-án csütörtökön és június 24-én pénteken délután nosztalgiajárat közlekedik a Fogaskerekű Vasúton. A szerelvényt a gőzvontatás korából megőrzött, zöld színű kocsiból állítják össze.

www.gyermekvasut.hu

Járgánymánia

Csipkerózsika az erdei vasúton

Utaztatok már a Királyréti Erdei Vasúttal, amely a műfaj egyik legrégebbi példánya? Június 25-én Csipkerózsika története elevenedik meg hús-vér szereplőkkel, ahol a kisvonat, mintegy mozgó nézőtér repít a mesebeli tájon. Indulás 16.30, visszaérkezés kb. 18.45-kor. Időben rendeljetek jegyet, de ha lemaradtatok a mozgó előadásról, az sem tragédia, hiszen maga az utazás és a táj is mesés. Vállalkozó szelleműek Királyrétről felmászhatnak a Nagyhideghegyre a végállomásnál, de a patak mentén haladó úton akár babakocsival is lehet haladni.

Jegyár a Csipkerózsikára 1800-1200 Ft oda-vissza úttal.

Információk, menetrend, programok

Hajtánnyal és lóvasúttal

Ha elmentek a Vasúttörténeti Parkba, tobzódhattok a különleges járművekben, sőt, ki is próbálhatjátok együtt a mozdonyvezetést, a kézihajtányozást, a lóvasutat, a sínautózást és a játszótér mellett kanyargó kicsi kerti vasutat – mindezekért a belépőjegyen kívül külön is fizetni kell. Akár egy egész napot eltölthettek itt minden sietség nélkül, megszakítva a programot azzal, hogy egy igazi, békebeli vasúti restiben ebédeltek.

Vasúttörténeti Park

Libegővel

A libegőzést összeköthetitek a gyerekvasutazással és a fogaskerekűvel, hiszen a Gyerekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei sétával közelíthető meg. A pálya 1040 méter hosszú, a menetidő 15 perc. A folyamatosan haladó székekre könnyű felülni, nem haladnak gyorsan, csupán 4 kilométeres óránkénti sebességgel, de a felszállásnál és leszállásnál segítenek is, ha szükséges, így kisgyerekkel a karodban is vállalkozhatsz az utazásra. Egyetlen hátránya, hogy menet közben nem szállhatsz le, ha a gyerek megijedne vagy sírna a magasban.

A menettérti jegy ára 1300 Ft felnőtteknek.

További infók a Libegőről