Kisgyerek

Idén is a kagylók okozták a legtöbb sérülést

A Magyar Vöröskereszt idén már 13. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, idén nyáron egy életmentés és háromezer szakszerűen ellátott sérülés a mérleg.
2019. Augusztus 22.
Idén is a kagylók okozták a legtöbb sérülést

Idén is a kagylók okozta és a kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot a Vöröskeresztnek. A szolgálatban június 28. és augusztus 20. között 320 fiatal önkéntes vett részt, ők a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látták el 12 Balaton-parti település 19 strandján.

A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések, különböző sportsérülések, rosszullétek. Egy esetben újraélesztés is történt: Balatonfenyvesen egy 60 év körüli nő lett rosszul fürdés közben.

A legeseménydúsabb nap július 20-án volt, ezen a napon 111 alkalommal kellett segíteniük az önkénteseknek. A legtöbb esetben Balatonfenyves Központi strandján keresték fel az elsősegélypontot, ahol 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

A Magyar Vöröskereszt augusztus 31-ig várja az adományokat a 1359-es adományvonalon és a közvetlen adományoldalon. Mindenki, aki felhívja a számot vagy SMS-ben elküldi az “ADOMANY” szót, 250 forinttal támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat jövő évi működését.

A Magyar Vöröskereszt 13 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 2019-ben is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósította meg a Vöröskereszt.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MedicalOnline