Kisgyerek

Húsvéti családi és gyerekprogram-ajánló

Nyakunkon a húsvét! Ha nem akarod a gyerkőcökkel otthon, a négy fal között tölteni az ünnepet, akkor sem kell kétségbe esned, országszerte jobbnál jobb, színes húsvéti programokkal várják a családokat.
2015. Március 25.

Ha idén kihagynád az otthoni sonkafőzés fáradalmait, és nincs kedved órákig takarítani egy félresikerült tojásfestés után, viszont szeretnéd a húsvét ünnepi hangulatát magadba szívni családilag, akkor irány valamelyik rendezvény az alábbi ajánlatok közül.

Húsvéti családi programajánló 2015

Húsvét a Budai Várban

Budapest, 2015. április 5 – 6.

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő két napos ünnepség hazánk legnagyobb húsvéti családi rendezvénye, amelyen a szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására. Remek családi programok várják az érdeklődőket, lesznek kézműves foglalkozások és gyerekkoncertek is. A fellépők között ott lesz: Sebestyén Márta, Palya Bea, Szalóki Ági, és Gryllus Vilmos.

További információ: http://budapestinfo.hu

VI. Noszvaji Tojásvadászat és II. Oxigén Tojásvadász Terepfutóverseny Noszvaj, 2015. április 5- 6.

Noszvajon a Húsvét a nagy tojásvadászatot és a futóversenyt jelenti. A tojásvadászat több kategóriában indul a De la Motte-kastély elől. Családoknak és baráti köröknek lehet kis és nagy körön indulni felderítésre, a futók közben a falut körülölelő erdei utakon versenyeznek. A családi program alatt jut idő ejtőzni a természetben, kóstolni a nyitott portákon, és szurkolni a terepfutók életteli, derűs társaságának!

Ez a program évek óta nagy kaland mindenkinek, korra, nemre való tekintet nélkül. A tojások keresése közben nem csupán kirándulhatnak a résztvevők, hanem izgalmas nyomozásban és falusi vendégvárás közben gyűjthetnek élményeket. Gyermekeddel íjászkodhatsz, célba dobhatsz, kisállatot simogathatsz, sétálhatsz hegyen-völgyön át.

További információ:

www.noszvajirendezvenyek.hu

Szalóki Húsvét

Egerszalók, Egerszalóki Faluház 2015. április 4.

A szalóki húsvéti program során a résztvevők felelevenítik a húsvéti szokásokat, a népi locsolás és tojásfestés hagyományait. A kézműves foglalkozásokon a vendégek a tojásfestés mellett megismerkedhetnek a tojásírás és egyéb népi kismesterségek fortélyaival. Az érdeklődőket változatos programokkal várják, lesz húsvéti fotózkodó, népi játszóház, kisállat simogató és kézműves vásár.

Húsvét a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Szentendre , Skanzen, Sztaravodai út 2015. április 3 – 6.

A szentendrei Skanzenben idén se szeri, se száma a 60 hektáron zajló húsvéti programoknak. Az ország legnagyobb Húsvét Fesztiválján a múzeum valamennyi szegletében találhatunk a családnak izgalmas elfoglaltságot. A két nap során minden korosztály megtalálja a kedvére való időtöltést, a népművészek tojást karcolnak, pingálnak és berzselnek, de lesz Szent György-napi kincskeresés és bárányleves kóstoló is a Skanzenben.

További információ:

http://skanzen.hu

Húsvétváró a Zsolnay Negyedben

Pécs, 2015. április 4-6.

Pécsen is remek programokkal várnak kicsiket és nagyokat. Lesznek játszóházas rendezvények, bábelőadások, koncertek, kézműves foglalkozások.

További információ:

www.zsn.hu

Szeri Húsvét

Ópusztaszer, 2015. április 5-6.

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn, hazánk legnagyobb húsvéti rendezvényén életre kel az ópusztaszeri skanzen. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, néptánc és kézműves foglalkozások várnak rátok, ha úgy döntesz, hogy a családoddal a természethez közel szeretnétek ünnepelni a húsvétot.

További információ:

http://www.opusztaszer.hu/

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Hollókő, 2015. április 4-6

A Hollókői Húsvéti Fesztivál a kicsi falunak a leghíresebb és a legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit. A falu ennek megfelelően számos családi programmal készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További információ:

http://www.holloko.hu/info/husveti-fesztival/

Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben

Szombathely, 2015. április 6.

Húsvéthétfő a Vasi Múzeumfaluban hagyományosan a múzeum első nyitva tartási napja is. Ezen a napon a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok, a tavasz köszöntésének pillanatai kerülnek előtérbe. Főként gyermek és ifjúsági művészeti együttesek mutatkoznak be, segítségükkel bepillantást nyerhetünk a húsvéti hagyományok, téltemető, tavaszköszöntő zenék és táncok világába. A játékos kedvű ifjak megpróbálhatják ügyességüket nagyszüleink gyermekkorának játékaiban: a bilickében, métában, golyózásban és persze az elmaradhatatlan tojásdobálásban.

További információ:

www.vasimuzeumfalu.hu

Büki Húsvéti Vigalom

Bük, MSK Átrium Színházterme 2015. április 4-6.

Az immár hagyományos Büki Húsvéti Vigalom programja: húsvéti népszokások bemutatása, tojáskereső verseny, húsvéti játszóház, népi fajátékok, kézműves sarok, Portéka Színpad – Vásári komédiák. A belépés ingyenes!

További információ:

http://bukmsk.hu/hu/programok/