Kisgyerek

Három fantasztikus ünnepi koszorú saját kezűleg

A karácsonyi ünnephez számtalan díszítés és dekorációs elem tartozik, köztük a koszorúk is. Mert egy koszorú nem feltétlenül szomorú, nem feltétlenül fájdalmas, lehet vidám, bohém, ünnepélyes, felemelő és színes is.
2011. December 07.

Az adventi koszorúk manapság már ismét nagy népszerűségnek örvendenek, ám az egyéb, dekorációs célból készült koszorúk, amelyeket a bejárati ajtóra, az ablakba vagy a falra tehetnénk, sajnálatos módon még nem. Pedig szépen öltöztetik a lakást kívül-belül, ráadásul számtalan olyan változatuk is létezik, amelyért a gyerekek is bolondulnak majd.

Három fantasztikus ünnepi koszorú saját kezűleg

Jégbe zárt bogyók

Ahogy elnézzük az időt, arra sajnos most épp esély sincs, hogy ez a koszorú a szabadban fagyjon meg, ám a mélyhűtőben rásegíthetünk a folyamatra. És persze ha ilyen marad az idő, elolvad, de legalább pár napig szépen mutat az erkélyen vagy a kertben.

A koszorú részletes leírását a gyerekszoba.blog.hu-n megtalálod, katt ide!

Három fantasztikus ünnepi koszorú saját kezűleg

Termésből

De kiszabadulhatunk a kertbe is. Vagy ha az nincs, látogassunk el egy közeli erdőbe. Ha eddig nem gyűjtöttünk volna, és ha az időjárás is engedi, talán még most is bezsebelhetünk néhány maréknyi színes termést – mielőtt a madarak felfalják az egészet.

Ez esetben is dolgozhatunk ragasztópisztollyal, de a pepecselősebbek drótozhatnak is. Csak akkor a gyereket zárjuk ki az alkotóműhelyből, nehogy bajuk essen munka közben!

Három fantasztikus ünnepi koszorú saját kezűleg

Cukifalat

Végül egy igazán különleges és gyerekbúgató darab. A cukorkakoszorú. Hát van ennél édesebb? Nemcsak istenien mutat – micsoda sárga! -, de még be is lehet puszilni sebtiben, ha elmúlnak az ünnepek! Ez az a darab, amelyiknél a gyerekek biztos, hogy kérés nélkül is szívesen segítenek majd!

Még több koszorúért katt ide! További adventi ötletekért, tippekért látogass el a Gyerekszoba blogra!Három fantasztikus ünnepi koszorú saját kezűleg

Innen is meríthetsz ötleteket:

  • Adventi koszorú masnival és hópihével
  • Különleges, kötött adventi koszorú
  • 5 fantasztikus karácsonyfadísz s.k.
  • Adventi koszorú szárított naranccsal
  • Forrás: Gyerekszoba blog