Kisgyerek

Ez nem megoldás, ez terror – Ijesztő videó terjed

Válogatós a gyerek? Nyilván borzalmasan idegesítő, hogy csak turkálja az ételt, esetleg egy-két falatnál nem eszik többet, az új ízeket pedig nem hajlandó megkóstolni. De egy videón olyan "módszer" terjed, amit senkinek nem ajánlunk!
2019. Június 30.
Ne ijesztgetéssel vedd rá az evésre!

A válogatós gyerekek bizony próbára teszik a szülők türelmét, mégis muszáj nyugodtnak, kimértnek és tárgyilagosnak lenni, újra és újra megkínálni őket az új, egészséges ételekkel, és reménykedni abban, hogy egyszer csak elmúlik a finnyás időszak. Amit viszont semmiképpen nem szabad csinálni: fenyegetni, durván terrorizálni a gyereket, büntetéssel és fizikai fenyítéssel zsarolni… pedig éppen ezt a módszert “javasolja” egy viharos gyorsasággal terjedő videó.

A videón szereplő Rudy Hernandez az unokaöccsét próbálta megetetni, ám amikor a kicsi visszautasította az ételt, úgy tett, mintha egy plüssjátékot akarna megetetni. A játék szintén “nem kérte” az ennivalót, mire Hernandez agresszívan ütlegelni kezdte a plüssfigurát. A kisfiú persze megszeppenve nézi, hogy mi történik, végül pedig elfogadja a felkínált ételt. “Ha nem akarnak enni, ezt kell tenned” – írta a videó mellé Hernandez a Twitteren. A megjelenését követő egy hét alatt több, mint 122 000 ember kommentálta vagy osztotta meg a videót, és 305 000 kedvelést is kapott. A legnyugtalanítóbb, hogy rengeteg szülő, rokon vagy gondozó véli úgy, hogy ez nagyszerű ötlet, és készek arra, hogy ők is bevessék ezt a módszert. 

A kommentelők egy része szerint viszont az a lényeg, hogy végre eszik, mindegy, hogy milyen áron – és úgyis el fogja felejteni, hogy mi történt a kedvenc plüssjátékával, mások természetesen elítélik azt, hogy ijesztgetéssel etessék meg a gyereket. “Minden alkalommal, amikor megnézem a videót, egyre rosszabbul leszek. Hogyan érezhetné magát így biztonságban egy kisgyerek? Látszik, hogy szegényke teljesen össze van zavarodva, de az is, hogy valószínűleg nem ez az első ilyen eset, mert tudja, hogy azt várják tőle, hogy egyen. Ez egyenes út a kötődési problémákhoz, és az étellel kapcsolatos egészségtelen szokások kialakulásához” – írja Helen Cordery pszichoterapeuta. 

Az, hogy egy felnőtt megüt egy plüssjátékot, még akár mókásnak is tűnhet (azonban a videón igen agresszívan, ököllel teszik ezt), de egy kisgyereket megijeszthet, főleg akkor, ha nagyon ragaszkodik a babájához. A plüssök gyakran épp olyan valóságos “személyek” a kicsik számára, mint a szüleik vagy a barátaik, és az ellenük elkövetett erőszakot nagyon rosszul viselik.

(Cikk forrása: thebump.com)

Ezt is érdemes elolvasni: