Kisgyerek

Egy anya vicces megoldása a bilizés egyik problémájára

Tudjuk, hogy a szobatisztaságra átállás nem egyszerű, rengeteg türelemre, időre és takarításra van szükség. Egy amerikai anya megoldotta a három alapvető probléma egyikét.
2019. Január 21.
Így kerülhető el a bilizős baleset

Shona McLoughlin a Facebookon posztolta a képeit arról a megoldásról, hogyan oldja meg egy totyogós, éppen bilizős korszakában lévő kisgyerek mellett, hogy ne kelljen állandóan takarítania. A képeket a kislánya játszószobájának teljes padlófelületét borította be törlőkendővel. A fotók nagy sikert arattak a közösségi médiában.

“Csak ülök és várom, hogy pisilni kezdjen. Fogalmam sincs, hogy mit csinálok” – tette hozzá viccesen.

A kommentekből az derül ki, hogy más anyukák remekül szórakoztak Shona megoldásán.

A szakértők egyébként egyetértenek abban, hogy a gyerekek akkor fognak szobatisztává válni, ha annak eljön az ideje, az pedig, hogy ez kinél mikor történik meg, teljesen egyéni, minden gyerek esetében máskor jön el a nagy pillanat. Dr. Lisa Asta, a kaliforniai egyetem professzora a parents.com-nak elmondta, hogy csak azért mert egy szülő azt szeretné, hogy gyermeke már váljon szobatisztává, attól ő még nem biztos, hogy készen áll rá. “Ez egy természetes folyamat és nem lehet kényszeríteni.”

Természetesen a türelem, az idő, a dicséret nagyon fontos a szülő részéről. Türelemre főleg akkor van nagy szükség, amikor az elkerülhetetlen baleset bekövetkezik: bepisil, a bili mellé pisil, nem ér oda idejében.

Kapcsolódó cikkeink szobatisztaság témában: