Kisgyerek

Csodálatos lecke megbocsátásból egy 3 éves kislánytól

Mary Katherine Backstrom, a kétgyermekes blogger anyuka még soha nem kapott olyan leckét megbocsátásból, mint amilyet 3 éve kislánya adott neki.
2019. Július 17.
Csodálatos lecke megbocsátásból egy 3 éves kislánytól

Mary Katherine Backstrom floridai anya sokszor osztja meg élete fontos pillanatait a Facebookon. Egyik posztját már több mint kétszázezren osztották meg, amelyben kislánya, Holland adott leckét megbocsátásból.

Az anya posztja arról szól, hogy a 3 éves Holland lefektetésével komoly nehézségei akadtak. Amikor egy óra küzdelem árán végre sikerült ágyba dugnia a kislányt, kissé indulatosan azt mondta neki: “Szeretlek, de ma már egy szót sem!” Miközben az anya haragosan ment ki a szobából, kislánya utána szólt: Anya, van egy dolog, amit még mégis elmondok. Megbocsátok neked!

Az anya visszalépett és megkérdezte a 3 éves kislányt, hogy tudja-e egyáltalán, mit jelent a megbocsátás. Holland így felelt: Azt jelenti, hogy rossz voltál, de én nem akarok már haragudni, mert aludni fogok, és így a szívemnek nem lesz hasfájása.

Backstorm azt írja, hogy a hároméves lánya emlékeztette arra, hogy soha sem szabad haraggal lefeküdni, különben az ember szívének tényleg hasfájása lesz.

Az Upwotrhy felkapta a történetet és cikkükben azt írják, hogy a kislánynak tudományos szempontból is igaza volt, bár a kutatók még vitatkoznak a megbocsátás fogalmának meghatározásáról.

A Berkeley egyetem pszichológusai szerint, a megbocsátás annak a tudatos eldöntése, hogy valaki elengedi a jóvátétellel, vagy megtorlással kapcsolatos érzelmeit egy egyénnel, vagy csoporttal szemben, aki kárt okozott neki, attól függetlenül, hogy az az egyén, vagy csoport megérdemli-e a megbocsátást – írja a 24.hu. A szakértők szerint a megbocsátásnak nem feltétele, hogy az ember fátylat borítson az őt ért sérelemre, vagy elbagatellizálja magában annak komolyságát, nem jelent felejtést a megbocsátás.

A megbocsátás arról szól, hogy békét teremtünk a lelkünkben, megszabadulunk a haragtól. A megbocsátáskor felismerjük, hogy fájdalmat szenvedtünk el, de nem fogadjuk el, hogy ez a fájdalom határozzon meg bennünket. Így lehetőséget adunk magunknak a továbblépéshez és a gyógyuláshoz.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 24.hu