Kisgyerek

Átemelte a kerítésen és elvitte magával a háromévest egy zavart nő, mert azt hitte, a saját gyereke

A zavart nő megkérdezte az udvaron egyedül játszó gyereket, hogy elmegy-e vele, majd magával vitte.
2022. Május 16.
Átemelte a kerítésen és elvitte magával a háromévest (fotó: Getty Images)

Épp egy éve, május közepén, Miskolcon történt, hogy egy 44 éves nő egy lakóház udvarán egyedül játszó hároméves gyermeket átemelt a kerítésen, majd a lakására vitte. A rendőrség még aznap éjszaka megtalálta, és visszaadta a gyermeket az édesanyjának. A nő ellen most emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt – írja a Telex.

Az asszony kóros elmeállapota miatt nem büntethető, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelés elrendelését kezdeményezte az ügyészség.

A nő kórházi elbocsátását követően nem szedte pszichiátriai jellegű gyógyszereit – áll az ügyészség közleményében. Egy családi házas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves kisfiút, akiről azt hitte, a sajátja, akit korábban a gyámhatóság elvett tőle.

Odasétált a kerítéshez, és megkérdezte tőle, hogy szeretne-e vele menni. A gyerek igennel válaszolt, ezért átemelte a kerítésen, és magával vitte. A kisfiút hazavitte a saját otthonába, ahol megetette és megfürdette.

Az édesanya miután észrevette, hogy eltűnt a kisfia, értesítette a rendőrséget, akik az éjszakai órákban az édesanyával együtt megjelentek a zavart nő otthonánál. A nő először ajtót nyitott, de amikor észrevette, hogy rendőrök állnak ott, becsapta és kulcsra zárta az ajtót. Többszöri kérésre végül ajtót nyitott, és visszaadta az édesanyjának a sértetlen kisfiút.

Forrás: Telex.hu