Kisgyerek

Ajándéktippek kicsit nagyobbaknak

Lássuk csak szépen sorjában, hogy milyen gyermekbolondító játékok is kaphatóak a piacon és hogy körülbelül milyen árkategóriákat képviselnek.
2012. December 16.

Agressziót akciósan, csak tessék!

A játékkörképünk során igen csak meglepő korosztályi besorolásokra lettünk figyelmesek az áruházak katalógusaiban, ugyanis több lövöldözős, öldöklős, szörnyen szörnyes és ijesztő játékot már három éves kortól bátran ajánlanak. A besorolás végül is abból a szempontból jogos, hogy lenyelhető apró alkatrészeket nem tartalmaznak az akcióhősök, a gyerek torkán nem akad fenn, viszont valahogy felmerül bennünk a kérdés: ha a Hupikék Törpikéketcsak hat év feletti gyermekek nézhetik, akkor mit keres egy három, négy évesnél a harcos pörgettyű, vagy a férfi hangon hörgő és lövöldözve villogó robot? Tudjuk nagyon jól, hogy a legtöbb fiú kívánságlistáján ott szerepel egy hasonló akcióhős, azonban ha a szeretet ünnepére fókuszálunk inkább egy spéci Hot Wheels pályával és a hozzá tartozó futurisztikus járgányokkal lepjük meg a srácokat, vagy Activitytés Monopolyt pakolunk a fa alá, melyekkel az egész család jól szórakozhat.

Csajos-bajos?

Az idei év két legnagyobb slágere, amivel minden kiscsajt rendesen le lehet venni a lábáról és ha azt szeretnénk hogy a fénylő izzósor alatt, boldogan álljanak, valószínűleg ilyet kellene becsomagolnunk. A titkos napló ugyan tavaly is slágerterméknek minősült, idén valószínűleg éppen ezért került továbbfejlesztésre. Míg 2011-ben még csak egy apró lakatot tudott rá tenni a tulajdonos, 2012-re hangvezérléssel is zárhatóvá teheti, így például Petike sosem tud belekukkantani Pannika top secret irományaiba.

Valami igazán nőcis dolog is piacra került idén, ez pedig a Color me Mine táska, mely a maga nemében egyszerű, fekete-fehér műanyagnak tűnik, azonban lényege, hogy egyedivé tehető és mindeközben nem a fehér falat mázolják át a gyerekek zsírkrétával. A táskához ugyanis jó néhány filctollat is adnak, amivel a nagyobbacska lányok szabadon személyre szabhatják. Mindemellé persze dukál egy igazi ruhatervező játék, fodrász szalon és játék sminkkészlet is, bár ha a karácsonyi vacsorán is meg szeretnénk ismerni a lányunkat, ezt inkább kihagyjuk az ajándékok sorából.

Forrás: Játéknet